Nevíte, co si počít s úrodou cuket? Zavařte je! Třeba jako jednoduché zeleninové lečo podle receptu Romana Pauluse. V zimě se bude hodit!
Nevíte, co si počít s úrodou cuket? Zavařte je! Třeba jako jednoduché zeleninové lečo podle receptu Romana Pauluse. V zimě se bude hodit!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme dosklovata cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme papriky nakrájené na nudličky, cuketu a rajčata na kostičky.
2. Okořeníme tymiánem, oreganem, osolíme a přidáme chilli a pepř. Na mírném ohni necháme 10 minut dusit pod pokličkou.
3. Až zelenina dostatečně změkne, naplníme zavařovací sklenice, pečlivě otřeme sklenice utěrkou a důkladně uzavřeme víčkem.
4. Sklenice vložíme do hrnce s vodou o teplotě 85 °C a takto sterilujeme 20 minut. Poté vyjmeme z hrnce, sklenice otočíme dnem vzhůru, abychom se ujistili o správném utěsnění, a necháme vychladnout.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 151 kcal, 5 g bílkovin, 21 g sacharidů, 4 g tuků.