Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Cuketové lečo k zavařování

Nevíte, co si počít s úrodou cuket? Zavařte je! Třeba jako jednoduché zeleninové lečo podle receptu Romana Pauluse. V zimě se bude hodit!


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • extra panenský olivový olej
  • 2 × cibule
  • 8 × paprika mix
  • 1 × cuketa
  • 6 × rajče
  • tymián
  • oregano
  • sůl
  • chilli dle chuti
  • pepř

POSTUP

1. V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme dosklovata cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme papriky nakrájené na nudličky, cuketu a rajčata na kostičky.

2. Okořeníme tymiánem, oreganem, osolíme a přidáme chilli a pepř. Na mírném ohni necháme 10 minut dusit pod pokličkou.

3. Až zelenina dostatečně změkne, naplníme zavařovací sklenice, pečlivě otřeme sklenice utěrkou a důkladně uzavřeme víčkem.

4. Sklenice vložíme do hrnce s vodou o teplotě 85 °C a takto sterilujeme 20 minut. Poté vyjmeme z hrnce, sklenice otočíme dnem vzhůru, abychom se ujistili o správném utěsnění, a necháme vychladnout.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 151 kcal, 5 g bílkovin, 21 g sacharidů, 4 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.