Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Zkaramelizovaná cibule se zeleným pepřem

Cibule je zelenina, která mnohé z vás přivedla k slzám. Nemění to ovšem nic na tom, že stále patří k nejoblíbenější zelenině, která se pěstuje téměř ve všech zemích světa. Díky své výrazné chuti se skvěle hodí k masu, rybám nebo těstovinám, nesmí chybět ani v salátech. V naší kuchyni se nejčastěji používá tradiční bílá a červená cibule. Červená je jemnější, se sladkým nádechem a méně dráždí oči. Obě lze konzumovat syrové nebo zpracovávat tepelně. Připravte si třeba karamelizovanou cibuli se zeleným pepřem. Jak na to, vám v následujícím videu ukáže Roman Paulus.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Zkaramelizovaná cibule se zeleným pepřem

  • 500 g červené cibule
  • 50 g másla
  • 50 g cukru
  • 50 ml sherry octa
  • 100 ml portského vína
  • 300 × červeného vína
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý tymián
  • 2 × lžíce nakládaného zeleného pepře

POSTUP

V pánvi s rozpuštěným máslem orestujeme cibuli nakrájenou na nudličky, po chvíli zasypeme cukrem, který necháme zkaramelizovat. Přidáme lístky čerstvého tymiánu, zastříkneme octem, podlijeme portským vínem, postupně přiléváme červené víno a necháme pomalu vařit, aby byla cibule měkká. Na konci by neměla mít příliš hustou konzistenci, proto nesváříme úplně. Na konec přidáme nakládaný zelený pepř.

Hotovou cibuli přendáme do sterilizované skleničky, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. V lednici můžeme uchovávat i několik týdnů. Podáváme k paštikám, terinám nebo burgerům.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.