Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V pánvi s rozpuštěným máslem orestujeme cibuli nakrájenou na nudličky, po chvíli zasypeme cukrem, který necháme zkaramelizovat. Přidáme lístky čerstvého tymiánu, zastříkneme octem, podlijeme portským vínem, postupně přiléváme červené víno a necháme pomalu vařit, aby byla cibule měkká. Na konci by neměla mít příliš hustou konzistenci, proto nesváříme úplně. Na konec přidáme nakládaný zelený pepř.
Hotovou cibuli přendáme do sterilizované skleničky, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. V lednici můžeme uchovávat i několik týdnů. Podáváme k paštikám, terinám nebo burgerům.