Riccardo Lucque
Doba přípravy25 min.

Rýžový salát

Hledáte tip na lehký letní pokrm, který je rychle hotový? Přesně to splňuje rýžový salát v italském stylu podle Riccarda Lucqueho. Připravte si skvělý insalata di riso.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g rýže arborio
  • sůl
  • 100 g hrášek
  • 100 g kapary
  • 100 g nakládané okurky
  • 100 g kukuřice
  • 100 g naložené cibulky
  • 100 g sušená rajčata v oleji
  • 1 × červená cibule
  • 140 g tuňák v olivovém oleji (1 plechovka)
  • 25 g Parmigiano Reggiano
  • 25 g Parmiggiano Reggiano strouhaný
  • 2 × lžíce balsamico
  • 6 × lžíce extra panenský olivový olej
  • 1 × citron (šťáva)
  • 100 g cherry rajčata
  • čerstvá bazalka
  • 50 g Parmigiano Reggiano na hoblinky

POSTUP

1. Rýži uvaříme v osolené vroucí vodě 10 minut (al dente). Scedíme ji a propláchneme pod studenou vodou, aby se odstranily škroby. Necháme dobře okapat (asi 10 minut) a vychladnout.

2. Ve velké míse smícháme vychladlou rýži s hráškem, pokrájenými kapary, nakrájenými okurkami, kukuřicí a naloženými cibulkami a promícháme. Přidáme pokrájená sušená rajčata, červenou cibuli nakrájenou na menší kostičky, tuňáka, parmezán nakrájený na kostičky a strouhaný parmezán a promícháme. 

3. Zakápneme balsamicem, přilijeme olivový olej a citronovou šťávu, přidáme cherry rajčata nakrájená na poloviny a lístky bazalky a dobře promícháme.

4. Podáváme ozdobené hoblinkami parmazánu a lístky bazalky.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 692 kcal, 22 g bílkovin, 75 g sacharidů, 32 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.