Hledáte tip na lehký letní pokrm, který je rychle hotový? Přesně to splňuje rýžový salát v italském stylu podle Riccarda Lucqueho. Připravte si skvělý insalata di riso.
Hledáte tip na lehký letní pokrm, který je rychle hotový? Přesně to splňuje rýžový salát v italském stylu podle Riccarda Lucqueho. Připravte si skvělý insalata di riso.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Rýži uvaříme v osolené vroucí vodě 10 minut (al dente). Scedíme ji a propláchneme pod studenou vodou, aby se odstranily škroby. Necháme dobře okapat (asi 10 minut) a vychladnout.
2. Ve velké míse smícháme vychladlou rýži s hráškem, pokrájenými kapary, nakrájenými okurkami, kukuřicí a naloženými cibulkami a promícháme. Přidáme pokrájená sušená rajčata, červenou cibuli nakrájenou na menší kostičky, tuňáka, parmezán nakrájený na kostičky a strouhaný parmezán a promícháme.
3. Zakápneme balsamicem, přilijeme olivový olej a citronovou šťávu, přidáme cherry rajčata nakrájená na poloviny a lístky bazalky a dobře promícháme.
4. Podáváme ozdobené hoblinkami parmazánu a lístky bazalky.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 692 kcal, 22 g bílkovin, 75 g sacharidů, 32 g tuků.