Lilek nakrájíme na kostky, dobře osolíme, promícháme a necháme asi 1 hodinu vypotit. Poté vyždímáme a usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Po usmažení necháme okapat přebytečný tuk na papírové utěrce.
V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme cibuli a česnek nakrájené najemno, okořeníme pepřem, solí a chilli. K orestované cibuli a česneku přidáme rajčata a necháme asi 5 minut provařit. Ochutíme bylinkami, přidáme usmažený lilek, stáhneme z ohně, dobře promícháme a přidáme lístky bazalky.
V rozehřáté pánvi s olivovým olejem opečeme z obou stran krajíce chleba.
Na hlubší talíř umístíme lilkové ragú, na něj natrháme kousky burraty, opepříme, zakápneme olivovým olejem, ozdobíme lístky čerstvé bazalky a doplníme opečeným křupavým chlebem.
Tip: Tento pokrm můžeme podávat jak teplý, tak za studena.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 973 kcal, 35 g bílkovin, 43 g sacharidů, 73 g tuků