Kuchyně
Italská, Zdravá
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 15 min.
Obtížnost
Začátečník
Lilek je oblíbenou pochoutkou zejména na zahradních grilovačkách, ale hodně parády s ním uděláte i při přípravě italských receptů, jako je například tento od šéfkuchaře Romana Pauluse. Lilek stačí nakrájet, nechat vypotit a usmažit v olivovém oleji. Během toho připravíte i italskou omáčku s česnekem a sekanými rajčaty, ve které necháte smažený lilek chvilku provářet. A je hotovo! Omáčku servírujte na topinkách a nejlépe s burratou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 627 kJ / 389 kcal
Bílkoviny
24,50 g
Tuky
30,80 g
Vláknina
4,90 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
16,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Lilek nakrájíme na kostky, dobře osolíme, promícháme a necháme asi 1 hodinu vypotit. Poté vyždímáme a usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Po usmažení necháme okapat přebytečný tuk na papírové utěrce.
02.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme cibuli a česnek nakrájené najemno, okořeníme pepřem, solí a chilli. K orestované cibuli a česneku přidáme rajčata a necháme asi 5 minut provařit. Ochutíme bylinkami, přidáme usmažený lilek, stáhneme z ohně, dobře promícháme a přidáme lístky bazalky.
03.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem opečeme z obou stran krajíce chleba.
04.Na hlubší talíř umístíme lilkové ragú, na něj natrháme kousky burraty, opepříme, zakápneme olivovým olejem, ozdobíme lístky čerstvé bazalky a doplníme opečeným křupavým chlebem.
Tento pokrm můžeme podávat jak teplý, tak za studena.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT