Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 15 min.

Burrata s lilkovým ragú

Lilek je oblíbenou pochoutkou zejména na zahradních grilovačkách, ale hodně parády s ním uděláte i při přípravě italských receptů, jako je například tento od šéfkuchaře Romana Pauluse. Lilek stačí nakrájet, nechat vypotit a usmažit v olivovém oleji. Během toho připravíte i italskou omáčku s česnekem a sekanými rajčaty, ve které necháte smažený lilek chvilku provářet. A je hotovo! Omáčku servírujte na topinkách a nejlépe s burratou.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × lilek
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • na smažení rostlinný olej Vita D'or
  • extra panenský olivový olej Italiamo
  • 50 g červená cibule
  • 6 × stroužek česnek
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 400 g krájená rajčata v rajčatové šťávě all´Arrabbiata Italiamo
  • mix italských bylinek Italiamo
  • čerstvá bazalka
  • na podávání horský chléb
  • 4 × burrata Italiamo

POSTUP

Lilek nakrájíme na kostky, dobře osolíme, promícháme a necháme asi 1 hodinu vypotit. Poté vyždímáme a usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Po usmažení necháme okapat přebytečný tuk na papírové utěrce.

V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme cibuli a česnek nakrájené najemno, okořeníme pepřem, solí a chilli. K orestované cibuli a česneku přidáme rajčata a necháme asi 5 minut provařit. Ochutíme bylinkami, přidáme usmažený lilek, stáhneme z ohně, dobře promícháme a přidáme lístky bazalky.

V rozehřáté pánvi s olivovým olejem opečeme z obou stran krajíce chleba. 

Na hlubší talíř umístíme lilkové ragú, na něj natrháme kousky burraty, opepříme, zakápneme olivovým olejem, ozdobíme lístky čerstvé bazalky a doplníme opečeným křupavým chlebem.

Tip: Tento pokrm můžeme podávat jak teplý, tak za studena.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 973 kcal, 35 g bílkovin, 43 g sacharidů, 73 g tuků

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.