Burrata s lilkovým ragú
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská, Zdravá

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 15 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Lilek je oblíbenou pochoutkou zejména na zahradních grilovačkách, ale hodně parády s ním uděláte i při přípravě italských receptů, jako je například tento od šéfkuchaře Romana Pauluse. Lilek stačí nakrájet, nechat vypotit a usmažit v olivovém oleji. Během toho připravíte i italskou omáčku s česnekem a sekanými rajčaty, ve které necháte smažený lilek chvilku provářet. A je hotovo! Omáčku servírujte na topinkách a nejlépe s burratou.

Tagy

Vegetarián

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × lilek
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • na smažení rostlinný olej Vita D'or
  • extra panenský olivový olej Italiamo
  • 50 g červená cibule
  • 6 × stroužek česnek
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 400 g krájená rajčata v rajčatové šťávě all´Arrabbiata Italiamo
  • mix italských bylinek Italiamo
  • čerstvá bazalka
  • na podávání horský chléb
  • 4 × burrata Italiamo

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 627 kJ / 389 kcal

Bílkoviny

24,50 g

Tuky

30,80 g

Vláknina

4,90 g

Sůl

2,10 g

Sacharidy

16,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Lilek nakrájíme na kostky, dobře osolíme, promícháme a necháme asi 1 hodinu vypotit. Poté vyždímáme a usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Po usmažení necháme okapat přebytečný tuk na papírové utěrce.

02.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme cibuli a česnek nakrájené najemno, okořeníme pepřem, solí a chilli. K orestované cibuli a česneku přidáme rajčata a necháme asi 5 minut provařit. Ochutíme bylinkami, přidáme usmažený lilek, stáhneme z ohně, dobře promícháme a přidáme lístky bazalky.

03.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem opečeme z obou stran krajíce chleba. 

04.Na hlubší talíř umístíme lilkové ragú, na něj natrháme kousky burraty, opepříme, zakápneme olivovým olejem, ozdobíme lístky čerstvé bazalky a doplníme opečeným křupavým chlebem.

Tento pokrm můžeme podávat jak teplý, tak za studena.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo