Těstoviny s pestem, krémovým sýrem a krůtími prsy

play Přehrát video recept
Těstoviny s pestem, krémovým sýrem a krůtími prsy
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

20 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

 Snadný a chutný oběd nebo rychlá a poměrně lehká večeře. S těstovinami dokážete na talíři vykouzlit stovky různých jídel a jedno z nich připravil i šéfkuchař Roman Paulus. Naučí vás jednoduchou omáčku z dvoubarevných cherry rajčat, česneku a bílého vína, kterou doplňuje o krůtí maso (můžete ale použít i kuřecí) a tagliatelle. To nejlepší na tomto receptu ale nejsou ve skutečnosti čerstvé těstoviny nebo voňavé bazalkové pesto, ale burrata, což je speciální druh mozzarelly, který je uvnitř krásně smetanový a který dokáže na první pohled obyčejný talíř s těstovinami posunout na úplně jinou úroveň.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × lžíce extra panenský olivový olej Italiamo
  • 4 × stroužek česnek
  • 400 g krůtí prsa Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 20 g cherry rajčata (mix barev)
  • 200 ml suché bílé víno Soave
  • 400 g čerstvé tagliatelle Italiamo
  • 190 g pesto alla genovese Italiamo
  • 4 × burrata (či buvolí mozzarella) Italiamo
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 1 × snítka čerstvá bazalka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 293 kJ / 1 027 kcal

Bílkoviny

54,70 g

Tuky

60,80 g

Vláknina

4,10 g

Sůl

2,60 g

Sacharidy

58,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu.

02.V pánvi s rozpáleným olivovým olejem krátce osmahneme česnek nakrájený na plátky, přidáme krůtí nudličky a orestujeme. Osolíme, opepříme, doplníme na čtvrtiny pokrájenými cherry rajčaty a krátce prohodíme. Podlijeme vínem a na mírném plameni dusíme.

03.Do vroucí vody v hrnci vložíme čerstvé těstoviny a uvaříme dle návodu.

04.Do omáčky s masem přidáme rovnou z vody vyndané uvařené těstoviny. Na pánvi několikrát prohodíme, aby se suroviny dobře propojily.

05.Do hlubokého talíře servírujeme porci těstovin s omáčkou, které doplníme několika malými kopečky pesta a nakrájeným sýrem. Dochutíme několika kapkami olivového oleje, solí, pepřem, mletým chilli a lístky čerstvé bazalky.

Burrata je krémovější verze mozzarelly. Pokud ji nemáte, buvolí či klasická mozzarella ji dobře zastoupí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo