Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
20 min.
Obtížnost
Začátečník
Snadný a chutný oběd nebo rychlá a poměrně lehká večeře. S těstovinami dokážete na talíři vykouzlit stovky různých jídel a jedno z nich připravil i šéfkuchař Roman Paulus. Naučí vás jednoduchou omáčku z dvoubarevných cherry rajčat, česneku a bílého vína, kterou doplňuje o krůtí maso (můžete ale použít i kuřecí) a tagliatelle. To nejlepší na tomto receptu ale nejsou ve skutečnosti čerstvé těstoviny nebo voňavé bazalkové pesto, ale burrata, což je speciální druh mozzarelly, který je uvnitř krásně smetanový a který dokáže na první pohled obyčejný talíř s těstovinami posunout na úplně jinou úroveň.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 293 kJ / 1 027 kcal
Bílkoviny
54,70 g
Tuky
60,80 g
Vláknina
4,10 g
Sůl
2,60 g
Sacharidy
58,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu.
02.V pánvi s rozpáleným olivovým olejem krátce osmahneme česnek nakrájený na plátky, přidáme krůtí nudličky a orestujeme. Osolíme, opepříme, doplníme na čtvrtiny pokrájenými cherry rajčaty a krátce prohodíme. Podlijeme vínem a na mírném plameni dusíme.
03.Do vroucí vody v hrnci vložíme čerstvé těstoviny a uvaříme dle návodu.
04.Do omáčky s masem přidáme rovnou z vody vyndané uvařené těstoviny. Na pánvi několikrát prohodíme, aby se suroviny dobře propojily.
05.Do hlubokého talíře servírujeme porci těstovin s omáčkou, které doplníme několika malými kopečky pesta a nakrájeným sýrem. Dochutíme několika kapkami olivového oleje, solí, pepřem, mletým chilli a lístky čerstvé bazalky.
Burrata je krémovější verze mozzarelly. Pokud ji nemáte, buvolí či klasická mozzarella ji dobře zastoupí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT