Roman Paulus
Doba přípravy20 min.

Těstoviny s pestem, krémovým sýrem a krůtími prsy

 Snadný a chutný oběd nebo rychlá a poměrně lehká večeře. S těstovinami dokážete na talíři vykouzlit stovky různých jídel a jedno z nich připravil i šéfkuchař Roman Paulus. Naučí vás jednoduchou omáčku z dvoubarevných cherry rajčat, česneku a bílého vína, kterou doplňuje o krůtí maso (můžete ale použít i kuřecí) a tagliatelle. To nejlepší na tomto receptu ale nejsou ve skutečnosti čerstvé těstoviny nebo voňavé bazalkové pesto, ale burrata, což je speciální druh mozzarelly, který je uvnitř krásně smetanový a který dokáže na první pohled obyčejný talíř s těstovinami posunout na úplně jinou úroveň.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × lžíce extra panenský olivový olej Italiamo
  • 4 × stroužek česnek
  • 400 g krůtí prsa Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 20 g cherry rajčata (mix barev)
  • 200 ml suché bílé víno Soave
  • 400 g čerstvé tagliatelle Italiamo
  • 190 g pesto alla genovese Italiamo
  • 4 × burrata (či buvolí mozzarella) Italiamo
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 1 × snítka čerstvá bazalka

POSTUP

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu.

V pánvi s rozpáleným olivovým olejem krátce osmahneme česnek nakrájený na plátky, přidáme krůtí nudličky a orestujeme. Osolíme, opepříme, doplníme na čtvrtiny pokrájenými cherry rajčaty a krátce prohodíme. Podlijeme vínem a na mírném plameni dusíme.

Do vroucí vody v hrnci vložíme čerstvé těstoviny a uvaříme dle návodu.

Do omáčky s masem přidáme rovnou z vody vyndané uvařené těstoviny. Na pánvi několikrát prohodíme, aby se suroviny dobře propojily.

Do hlubokého talíře servírujeme porci těstovin s omáčkou, které doplníme několika malými kopečky pesta a nakrájeným sýrem. Dochutíme několika kapkami olivového oleje, solí, pepřem, mletým chilli a lístky čerstvé bazalky.

Tip: Burrata je krémovější verze mozzarelly. Pokud ji nemáte, buvolí či klasická mozzarella ji dobře zastoupí.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 1095 kcal, 48 g bílkovin, 59 g sacharidů, 72 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.