Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Základní těsto na těstoviny

Domácí je prostě domácí. Výjimkou nejsou ani domácí těstoviny. Vlastnoručně připravené čerstvé těstoviny, nezáleží na tom, zda jsou to špagety, tagliatelle, lasagne, ravioli, tortellini či jiné „nudle“, u vás vykouzlí pravou italskou atmosféru. A jak na to, vám ve svém videu ukáže Roman Paulus. Dozvíte se, jak připravit základní těsto na těstoviny nebo jak používat strojek na těstoviny. S námi vám to půjde jedna radost.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 2 × vejce
  • 200 g semoliny
  • olivový olej

Servírování

  • sůl
  • čerstvá bazalka
  • parmezán
  • pepř

POSTUP

Mouku, vejce a pár kapek olivového oleje vložte do robota, nebo zpracujte ručně v hladké těsto. Používáte-li robota, po zamíchání krátce zpracujte těsto ještě ručně. V případě potřeby podsypávejte moukou. Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a vložte asi na 20 minut do lednice odpočinout.

Uleželé těsto rozdělte na dvě části, zmáčkněte a podsypejte moukou. Projeďte strojkem, přeložte na poloviny a opět vložte do strojku. Otvor ve strojku postupně zužujte, až získáte tenký plát těsta, který pomocí druhé části strojku nakrájejte na rovnoměrné tagliatelle.

Čerstvé těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty. Občas je promíchejte. Uvařené těstoviny vložte ihned do pánve, přidejte trochu vody z vaření, olivový olej, sůl a pepř a promíchejte.

Pomocí pinzety vytvarujte hnízdo, které servírujte na talíř a posypte parmezánem, zakápněte olivovým olejem a ozdobte čerstvou bazalkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.