Mouku, vejce a pár kapek olivového oleje vložte do robota, nebo zpracujte ručně v hladké těsto. Používáte-li robota, po zamíchání krátce zpracujte těsto ještě ručně. V případě potřeby podsypávejte moukou. Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a vložte asi na 20 minut do lednice odpočinout.
Uleželé těsto rozdělte na dvě části, zmáčkněte a podsypejte moukou. Projeďte strojkem, přeložte na poloviny a opět vložte do strojku. Otvor ve strojku postupně zužujte, až získáte tenký plát těsta, který pomocí druhé části strojku nakrájejte na rovnoměrné tagliatelle.
Čerstvé těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty. Občas je promíchejte. Uvařené těstoviny vložte ihned do pánve, přidejte trochu vody z vaření, olivový olej, sůl a pepř a promíchejte.
Pomocí pinzety vytvarujte hnízdo, které servírujte na talíř a posypte parmezánem, zakápněte olivovým olejem a ozdobte čerstvou bazalkou.