Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Rychlé špagety s olihněmi a rajčaty

To je nový, jednoduchý a hlavně rychlý recept šéfkuchaře Romana Pauluse, který tentokrát přichystal špagety s česnekem, cherry rajčaty a restovanou olihní. Ve video návodu se naučíte připravovat snadnou omáčku z mořských plodů (olihně můžete nahradit krevetami), rajčat, česneku, cibule, bílého vína a petržele, kterou lze vyměnit za bazalku, máte-li rádi italské chutě. A nezapomeňte špetku chilli ke konci, ať to má říz!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 400 g špaget z tvrdé pšenice Combino
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 8 × stroužků česneku
  • 1 × červená cibule
  • 500 g olihně patagonské
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 20 g cherry rajčat
  • 100 ml suchého bílého vína Soave
  • hrst listové petržele
  • keramický mlýnek s chilli Kania

POSTUP

Špagety dáme do řádně osolené vroucí vody a vaříme al dente 6-7 minut.

V pánvi s rozehřátým olivovým olejem opečeme plátky česneku do zlatova, přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, zpěníme, přidáme nakrájené olihně a krátce zarestujeme. Ochutíme pepřem, trochou soli, přidáme na půlky nakrájená cherry rajčata, podlijeme vínem a necháme provařit. Nakonec přimícháme čerstvě uvařené špagety, krátce společně provaříme (eventuelně přidáme trochu vody z těstovin) a dochutíme sekanou listovou petrželí, olivovým olejem a sušeným chilli podle chuti.

Ihned podáváme ozdobené lístky petržele a čerstvě namletým pepřem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.