Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Italský bramborový salát

Dobrý bramborový salát patří mezi rodinné stříbro – recept na něj se předává z generace na generaci a nikdo na něj nedá dopustit. Až ale budete mít chuť trochu experimentovat, vyzkoušejte italský bramborový salát podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Kromě brambor do něj patří například i zelené fazolky, cherry rajčátka, olivy, mozzarella nebo italský dresink. Jeho nesporná výhoda je, že je opravdu lehký, a tak se skvěle hodí i jako příloha k letním jídlům, například na grilovačce. 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g malé brambory
  • 100 g fazolové lusky
  • 100 g cherry rajčata
  • 100 g mini mozzarella
  • 1 × červená cibule
  • 50 g černé olivy bez pecek
  • 50 g zelené olivy bez pecky
  • 1 × hrst čerstvá rukola
  • 1 × špetka mleté chilli (lze vynechat)
  • 100 g Italský dresink

POSTUP

Brambory očistíme a uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Necháme lehce vychladnout a nakrájíme na menší kousky.

Tip: Při vaření brambor můžete do hrnce přidat koření na ochucení – divoké koření nebo snítku rozmarýnu.

K bramborám přidáme vařené fazolky nakrájené na kousky, cherry rajčata a mozzarellu na poloviny, červenou cibuli na nudličky, olivy na kolečka a pokrájenou rukolu. Ochutíme trochou chilli a italským dresinkem.

Tip: Jak připravit domácí italský dresink zjistíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 719 kcal, 28 g bílkovin, 59 g sacharidů, 39 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.