Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Tradiční bramborový salát

V Česku je přesně tolik receptů na bramborový salát, kolik je rodin – každá má svůj vlastní, na který nedá dopustit. Pokud ale budete chtít letos na Vánoce vyzkoušet nějakou změnu, ochutnejte bramborový salát podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Kromě poměrně tradičních surovin, jako jsou samozřejmě brambory, nakládané okurky a kořenová zelenina v něm najdete možná trochu netradičně i jablko. Až salát necháte náležitě odležet, pochutnejte si na něm se smaženým kaprem, řízky nebo například vinnou klobásou. 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g brambory
  • 90 g ořenová petržel
  • 120 g mrkev
  • 90 g celer
  • 90 g nakládané okurky
  • 100 g jablko
  • 30 g cibule
  • 1 × lžíce plnotučná hořčice (dle chuti)
  • 1 × lžička krupicový cukr
  • sůl
  • pepř
  • 210 g majonéza premium Kania
  • lák z okurek (dle chuti)
  • hrnec
  • strunové kolečko – kráječ brambor

POSTUP

Brambory ve slupce a oloupanou zeleninu uvaříme ve vodě nebo v páře, necháme vychladnout a brambory oloupeme. 

Uvařenou zeleninu protlačíme skrz strunové kolečko a vytvořené hranolky smícháme s kyselými okurkami a jablkem nakrájenými na menší kostičky, cibulí najemno. 

Tip: Cibuli můžete také spařit v horké vodě.

Přidáme hořčici a cukr, osolíme, opepříme, přidáme majonézu a lák z okurek, promícháme a necháme rozležet.

Tip: Pokud je lák z okurek sladší, přilijte ještě trochu octa. Jak nakládat okurky se dozvíte v Kulinářské akademii zde.

Před podáváním znovu dochutíme podle potřeby.

Tip: Do salátu můžete přidat také šunku, salám nebo hrášek.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 543 kcal, 4 g bílkovin, 32 g sacharidů, 42 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.