Smažená vinná klobása s hrachovou kaší

play Přehrát video recept
Smažená vinná klobása s hrachovou kaší
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vinná klobása již tradičně patří do sváteční kuchyně, ale pochutnáte si na ni v průběhu celého roku. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na smaženou vinnou klobásu na vepřovém sádle s hrachovou kaší. Zjistíte, jak správně připravit hrachovou kaši i jak dokonale usmažit šneky z vinné klobásy – ať už je obalíte jenom v mouce, nebo – stejně jako Roman Paulus – v kompletním trojobalu. Nakonec stačí přidat trochu smažené cibulky na ozdobu a pochutnat si.

Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kaše

  • 200 g žlutý hrách
  • 25 g vepřové sádlo Pikok
  • 4 × stroužek česnek
  • 1 × cibule
  • 1 × lžíce drcená majoránka Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania

Klobása

  • 600 g vinná klobása Řezníkova čerstvá porce
  • 100 g hladká mouka Belbake
  • 2 × vejce „M“
  • 100 g strouhanka Belbake
  • 25 g vepřové sádlo Pikok

Servírování

  • 2 × cibule
  • 100 g vepřové sádlo Pikok
  • 1 × snítka listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 899 kJ / 1 179 kcal

Bílkoviny

42,80 g

Tuky

74,90 g

Vláknina

16,30 g

Sůl

4,40 g

Sacharidy

83,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Kaše:

01.Hrách namočíme, necháme 3 hodiny odstát. Následně scedíme a v čisté vodě uvaříme doměkka. 

Hrách osolte až těsně před dovařením. Kdybyste ho osolili hned na začátku, mohl by se vařit déle.

02.1 cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme v pánvi se lžící rozpuštěného sádla doměkka. Uvařený hrách z části scedíme a i s trochou vody přidáme k česneku s cibulí. Necháme pár minut vařit a na konci osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou. Hotové rozmixujeme tyčovým mixérem. 

Klobása:

03.Klobásu stočíme a propíchneme špejlemi. Obalíme v klasickém trojobalu, tedy nejprve v hladké mouce, následně v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažíme dozlatova v pánvi s rozpáleným sádlem.

Jak poznat že je rozehřátý olej? Hoďte do něj špetku strouhanky a hned to poznáte.

Servírování:

04.Dvě cibule oloupeme, nakrájíme nadrobno a pomalu orestujeme dozlatova v pánvi se 4 lžícemi sádla.

05.Vinnou klobásu s kaší nandáme na talíř a přelijeme orestovanou cibulkou. Nakonec ozdobíme lístky listové petržele.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo