Roman Paulus
Doba přípravy20 min.

Celozrnné špagety s vinnou klobásou

Špagety si můžete dopřát v tisícovce různých podob. Jedna z těch méně tradiční jsou celozrnné špagety s omáčkou s vinnou klobásou podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Tento rychlý těstovinový recept je inspirován tradiční italskou pastou, do které se dává klobása salsiccia. V české variantě budete potřebovat česnek, drcená rajčata, již zmiňovanou vinnou klobásu a pro lepší chuť i pár pálivých papriček a bílé víno. Roman Paulus vás kromě samotného receptu naučí i to, jak správně špagety podávat, jako se to dělá v Itálii, i co můžete použít na dochucení kromě známého parmezánu.



SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 400 g celozrnných špaget Combino
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 3 polév. lž. bio extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 8 stroužků česneku
  • 1 čerstvá pálivá paprička
  • 200 g lahůdkové vinné klobásy Řezníkova čerstvá porce
  • 100 ml bílého vína Soave
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 plechovka (400 g) krájených rajčat Freshona
  • hrst čerstvé bazalky
  • sýr s modrou plísní Rival Pilos posypání

POSTUP

Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě al dente a průběžně mícháme.

Mezitím v pánvi s rozehřátým olivovým olejem lehce dozlatova orestujeme na tenké plátky nakrájené stroužky česneku. Přidáme na nudličky nakrájenou pálivou papričku, na kousky nakrájenou vinnou klobásu a krátce zarestujeme. Podlijeme bílým vínem, opepříme, opatrně osolíme a necháme odpařit alkohol. Následně ochutíme sekanými rajčaty krátce povaříme. Před koncem přidáme skoro uvařené špagety a dovaříme v rajčatové omáčce. Nakonec přidáme natrhanou čerstvou bazalku.

Servírujeme na hlubokém talíři, posypané strouhaným sýrem a čerstvě namletým pepřem, zakápnuté olivovým olejem a ozdobené lístky bazalky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU