Lehký bramborový salát
Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Lehký bramborový salát

Připravte si lehčí verzi klasického vánočního bramborového salátu bez majonézy. Recept Romana Pauluse najdete na kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g brambor
  • 200 ml silného kuřecího vývaru (podle druhu brambor)
  • 50 ml rostlinného oleje Promienna
  • 100 g červené cibule
  • 30 g plnotučné hořčice Pagusa
  • ocet podle chuti Pagusa
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • sůl

POSTUP

Postup

Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Ještě teplé oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme do větší mísy. Osolíme, opepříme a přidáme olej, hořčici, ocet a najemno nakrájenou červenou cibuli. Přelijeme částí teplého vývaru, necháme marinovat, občas zamícháme. Před podáváním salát ještě dochutíme a naředíme vývarem podle potřeby. Salát nemá být moc hutný.

Servírování

Lehký bramborový salát podáváme ke smaženému kaprovi nebo řízku.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.