Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Šunkový chlebíček

Receptů na chlebíčky nebo kanapky je spousta, který jen vybrat? Klasikou nikdy nic nezkazíte. Roman Paulus vám ukáže recept na pochoutku, se kterou vždy zazáříte a vaši hosté budou pokaždé spokojeni. A která to je? No přece klasický šunkový chlebíček! Jednoduché spojení bramborového salátu, šunky, okurky, vařených vajíček, salátu a křupavého pečiva zajistí maximální spokojenost hostů. Chlebíčky ovšem nemusíte servírovat jen na silvestrovské párty, večírku nebo oslavě. Zkuste je připravit i všední den k rodinnému posezení a uvidíte, jak všem zpříjemníte večer. Nechte se inspirovat naším videem Kulinářské akademie. Přejeme Vám dobrou chuť!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

POSTUP


Bramborový salát

  • 300 g brambor
  • 120 g mrkve
  • 90 g celeru
  • 90 g petržele
  • 90 g naložených okurek
  • 30 g cibule
  • 210 g majonézy
  • sůl, pepř, cukr, plnotučná hořčice dle chuti

Chlebíček

  • veka chlebíčková
  • šunka
  • vařené vejce
  • sterilované okurky
  • žlutá paprika

Šunková pěna

  • 300 g šunky
  • 150 g másla
  • 75 ml smetany

Postup

Bramborový salát

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Smícháme s celerem, petrželí a mrkví nakrájenými na kostičky, nastrouhanými okurkami, najemno nakrájenou cibulí a majonézou. Ochutíme solí, cukrem a lákem z okurek, promícháme a necháme odležet v lednici alespoň 1 hodinu (nejlépe přes noc).

Šunková pěna

Šunku rozsekáme v kutru nebo mixéru, přidáme změklé máslo a šleháme dále. Na konec přilijeme smetanu pokojové teploty, smícháme a vyšleháme. Pokud se směs srazí, vložíme do vodní lázně a vyšleháme znovu. Připravenou pěnu naplníme do cukrářského sáčku.

Chlebíček

Na plátky veky naneseme bramborový salát, ozdobíme kornoutkem ze šunky, vařeným vejcem nakrájeným na šestiny, vějířkem z okurky, šunkovou pěnou, kterou nanášíme cukrářským sáčkem, a kouskem žluté papriky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU