Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Krevetový koktejl s dresinkem tisíce ostrovů

Krevetový koktejl je luxusní jídlo vhodné na libovolnou oslavu, ale přesto ho připravíte velmi snadno! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept, ve kterém připravuje koktejl s krevetami a avokádem. Zjistíte, jak vařené krevety správně očistit i jak naplnit pohár těmi správnými surovinami – kromě samotných krevet a avokáda použijete ještě ledový salát, strouhané vejce nebo dresink tisíce ostrovů. Na závěr stačí sklenice ozdobit vějířkem z avokáda, zbylými krevetami a můžete začít oslňovat své hosty.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g vařené celé krevety
  • 200 g ledový salát
  • 4 × avokádo
  • 2 × vejce „M“
  • 200 g dresink tisíce ostrovů
  • 2 × lžíce sekaná čerstvá pažitka
  • 1 × citron
  • na ozdobu čerstvý kopr
  • k podávání světlé pečivo Baguette Croustille (případně bezlepkové)

POSTUP

Krevety nejprve oloupeme a očistíme. Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Avokádo oloupeme a zbavíme pecky.

Tip: Jak snadno očistit krevety, uvařit vejce nebo oloupat avokádo vás naučíme v tricích Kulinářské akademie Lidlu.

Jednu půlku avokáda a několik krevet dáme stranou a později použijeme na ozdobu. Z avokáda nakrájíme 4 ozdobné vějířky. Z citronu připravíme měsíčky se zářezem na skleničku.

Ledový salát nakrájíme na tenké nudličky a umístíme na dno servírovacích pohárků.

Zbytek avokád nakrájíme na kostky a smícháme s pokrájenými zbylými krevetami, nastrouhanými vejci, dresinkem tisíce ostrovů a najemno nasekanou pažitkou. Opatrně promícháme. Směs nandáme do pohárků na ledový salát.

Krevetový koktejl ozdobíme několika vařenými krevetami, vějířkem z avokáda, měsíčkem citronu a malou snítkou kopru. Podáváme s křupavým světlým pečivem.

Tip: Recept je hodí jako slavnostní hlavní chod, ale spíše ho ve více malých porcích využijete na oslavu či party.

Orientační nutriční hodnoty (1 velká porce bez pečiva): 1064 kcal, 34 g bílkovin, 41 g sacharidů, 79 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.