Marcel Ihnačák
Doba přípravy2 hod. 30 min.

Pita s trhaným hovězím masem a nakládanou červenou cibulí

Pokud rádi pečete maso, zkuste si to tentokrát trochu ozvláštnit a po upečení ho natrhat. Uvidíte, že tak dosáhnete docela jiného chuťového zážitku. Jako inspiraci můžete použít recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který připravil trhanou hovězí plec na pita chlebu. Kromě samotného masa se naučíte připravit i omáčku s červeným vínem, se kterou se hovězí plec bude péct. Zatímco bude maso v troubě, zvládnete naložit červenou cibuli s bazalkou a opéct pita chléb, na kterém se bude trhané hovězí nakonec podávat.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg hovězí plec Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 70 g vepřové sádlo Pikok
  • 4 × červená cibule
  • 6 × stroužek česnek
  • 1 × pálivá paprička
  • 1 × snítka čerstvý rozmarýn
  • 4 × bobkový list Kania
  • 6 × kulička nové koření
  • 150 ml červené suché víno
  • 800 g krájená rajčata z konzervy Baresa
  • 1 × bio pomeranč (kůra)
  • 1 × bio citron (kůra + šťáva)
  • olivový olej Primadonna
  • 1 × snítka čerstvá bazalka
  • 6 × pita chleba
  • 1 × hrst rukola

POSTUP

Maso osolíme, opepříme a opečeme v pánvi s 50 g rozehřátého sádla dozlatova. Přihodíme 3 nadrobno nasekané červené cibule, česnek, pálivou papričku bez semínek a rozmarýn. Maso přendáme na plech.

Do základu přidáme 1 zbytek sádla, směs orestujeme, ochutíme bobkovými listy, novým kořením, solí a pepřem. Podlijeme vínem, přidáme rajčata z konzervy, přilijeme vodu podle potřeby a dochutíme pomerančovou a citronovou kůrou. Směs přelijeme na plech k masu. Podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 120–150 minut.

1 cibuli nakrájíme na tenké proužky, osolíme, opepříme, přilijeme olej, šťávu z poloviny citronu, promícháme a ochutíme nakrájenými lístky bazalky. Necháme marinovat.

Pity překrojíme na poloviny a opečeme v pánvi s rozehřátým olejem dozlatova. Rukolu ochutíme šťávou z poloviny citronu, olivovým olejem, solí a pepřem. Na opečenou pitu přidáme trhané maso, nakládanou cibuli a rukolový salát. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.