Roman Paulus
Doba přípravy2 hod. 30 min.

Trhaná krkovice na pivu

Připravte si tradiční americký pulled pork – trhanou krkovici na pivu podle receptu Romana Pauluse, který najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg vepřové krkovice bez kosti v celku Řezníkova čerstvá porce
  • grilovací koření Mikado
  • 2× cibule
  • 1× palice česneku
  • 500 ml světlého piva Argus Maestic
  • 4 polév. lž. francouzské hrubozrnné hořčice Duc de Coeur
  • 2× lahůdkové cibulky
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • kovářský chléb
  • kořeněné okurčičky Cornichons Freshona na ozdobu
  • zapékací mísa s pokličkou

POSTUP

Krkovici nakrájíme na 3 - 4 menší kusy, aby se lépe propekla, vložíme do zapékací mísy a okořeníme grilovacím kořením. Přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, oloupané stroužky česneku, podlijeme pivem, přiklopíme a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C tak dlouho, až se maso začne rozpadat (2 - 2,5 hodiny).

Upečené maso můžeme nechat vychladnout a vidličkou natrháme na kousky. Přidáme výpek, upečenou cibuli a česnek, ochutíme hrubozrnnou hořčicí a na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulkou, osolíme a opepříme.

Krajíce chleba opečeme v toasteru nebo v pánvi bez tuku.

Servírování

Trhanou krkovici podáváme na opečeném chlebu, ozdobíme nakládanou okurkou, nakrájenou lahůdkovou cibulkou a čerstvě mletým pepřem. Servírujeme na dřevěné prkénko.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU