Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Klasický hospodský tatarák

Tatarský biftek je trochu jako bramborový salát – každý má svůj ověřený recept, na který nedá dopustit. Pokud ale chcete vyzkoušet nějaký nový nebo pokud připravujete tatarák poprvé, zkuste recept šéfkuchaře Romana Pauluse, který například nahrazuje klasickou hořčici za dijonskou nebo cibuli za šalotku. Hovězí tatarák se také neobejte bez topinek. Ty můžete připravit v troubě, v pánvi na sucho, ale pokud chcete mít autentický hospodský zážitek, měly by při smažení plavat v pořádné vrstvě oleje a podávat se se stroužkem česneku.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Tatarák:

  • 600 g hovězí tatarák
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 10 g worcesterská omáčka
  • 30 g šalotka
  • 15 g čerstvá pažitka
  • 1 × lžička mletá paprika Kania
  • 1 × lžíce mletá chilli paprička Italiamo
  • 20 g jemný kečup Kania
  • 20 g dijonská hořčice Kania
  • 15 g extra panenský olivový olej Primadonna

Topinky a podávání:

  • 0,5 × víkendový chléb
  • 50 ml rostlinný olej Vita D'or
  • 4 × žloutek
  • 4 × stroužek česnek

POSTUP

Maso osolíme, opepříme a ochutíme najemno nasekanou šalotkou, pažitkou, worcersterskou omáčkou, mletou paprikou, chilli pastou, kečupem a hořčicí.

Zakápneme olivovým olejem a dobře zamícháme. Necháme pár minut odležet, aby se chutě spojily, poté znovu promícháme a ochutnáme. Dle potřeby dochutíme.

V pánvi s rozpáleným olejem osmažíme krajíce chleba a připravíme topinky. Hotové necháme okapat na papírové utěrce.

Ochucené maso vytvarujeme v tvořítku a doprostřed uděláme důlek, do kterého při podávání rozklepneme žloutek. Servírujeme se smaženými topinkami, stroužkem česneku a přiložíme i v mističkách nandané přísady zamíchané v masu k případnému dochucení.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce bez topinek): 373 kcal, 33 g bílkovin, 8 g sacharidů, 30 g tuků.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU