Roman Paulus
Doba přípravy20 min.

Tatarák po Italsku

Hovězí (případně telecí) tatarský biftek patří k českým hospodským klasikám. Když ale chcete připravit lehčí verzi na letní grilovačku, hodí se tento recept od šéfkuchaře Romana Pauluse, který přichystal tatarák po italsku. Nenajdete v něm například syrové vejce, ale za to do něj přijde spousta parmezánu, který dodá ten správný italský šmrnc. Naučíte se i připravit jednoduché topinky na grilu a tatarák naservírovat s trochou rukoly, dalšího parmezánu a květy sedmikrásek.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 600 g hovězího tatarského bifteku Řezníkova čerstvá porce
  • 1 polév. lž. sekaných kapar Italiamo
  • 1 káv. lžič. hrubozrnné hořčice Kania
  • 2 polév. lž. sekané cibule
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 50 g parmezánu Parmiggiano Reggiano Italiamo + na ozdobu
  • 4 polév. lž. olivového oleje Italiamo + na topinky
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • listy řapíkatého celeru na dozdobení
  • 4 plátky Řemeslného pecnu Náš kraj
  • 1 hrst hrst čerstvé rukoly

POSTUP

Maso promícháme s nasekanými kapary, hrubozrnnou hořčicí, najemno nasekanou cibulí, řapíkatým celerem, nastrouhaným sýrem, olivovým olejem, chilli, solí a pepřem.

Necháme krátce odstát (5–10 minut), ochutnáme a dle potřeby dochutíme. 

Krajíce chleba v rozehřátém grilu opečeme do křupava.

Tip: Jak připravit jednoduchý domácí chléb se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.

Připravený tatarák v případě potřeby dochutíme a dokončíme nasekanou natí z řapíků celeru. Opečené topinky zastříkneme olivovým olejem, nandáme na ně masovou směs a ozdobíme lístky rukoly, nastrouhaným sýrem a čerstvě namletým pepřem.

Pokud máme na zahradě k dispozici, ozdobíme i květy sedmikrásek.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU