Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Hovězí tatarák s hořčicovou majonézou a domácími hranolky

Připravte si klasiku v podobě hovězího tataráku podávaného s hořčicovou majonézou a domácími hranolky. Recept Romana Pauluse najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Tatarák

  • 600 g irského steaku ze svíčkové Inisvale
  • 4 polév. lž. nakrájené červené cibule
  • 2 polév. lž. nasekaných kořeněných okurčiček cornichons Freshona
  • 1 káv. lžič. sekané pálivé papričky
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 káv. lžič. francouzské dijonské hořčice Duc de Coeur
  • 1 káv. lžič. francouzské hrubozrnné hořčice Duc de Coeur
  • 2 polév. lž. extra panenského olivového oleje Primadonna
  • lahůdková cibulka na ozdobu

Hořčicová majonéza

  • 4 žloutky
  • 1 polév. lž. francouzské hrubozrnné hořčice Duc de Coeur
  • 1 polév. lž. francouzské dijonské hořčice Duc de Coeur
  • 1 citron (šťáva)
  • 500 ml řepkového oleje Promienna

Domácí hranolky

  • 1 kg brambor (nejlépe moučných)
  • řepkový olej Promienna na smažení
  • papírové utěrky
  • kroužek

POSTUP

Tatarák

Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky, poté na nudličky a na konec na malé kostičky. Přidáme najemno nakrájené suroviny – červenou cibuli, okurčičky a pálivou papričku, osolíme, opepříme, dochutíme oběma hořčicemi, přilijeme olivový olej a zamícháme. Tatarák necháme chvíli odstát a poté ještě dochutíme.

Hořčicová majonéza

Žloutky smícháme s oběma druhy hořčice, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Za stálého šlehání postupně přiléváme olej, až vznikne jemná majonéza.

Domácí hranolky

Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme do vroucí vody na 20 – 25 vteřin, vyjmeme a osušíme utěrkou. Předvařené hranolky ponoříme do oleje rozehřátého na 120 °C a smažíme, až budou měkké. Vyjmeme na talíř, olej rozehřejeme na 180 °C a hranolky usmažíme dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk, a osolíme.

Servírování

Tatarák servírujeme pomocí cukrářského kroužku, navrch ozdobíme lahůdkovou cibulkou nakrájenou na kolečka a pálivou papričkou nadrobno. Hranolky naservírujeme na talíř, hořčicovou majonézu podáváme v misce zvlášť.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU