Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Připravte si klasiku v podobě hovězího tataráku podávaného s hořčicovou majonézou a domácími hranolky. Recept Romana Pauluse najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 536 kJ / 1 323 kcal
Bílkoviny
43,60 g
Tuky
108,30 g
Vláknina
6,50 g
Sůl
2,00 g
Sacharidy
47,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky, poté na nudličky a na konec na malé kostičky. Přidáme najemno nakrájené suroviny – červenou cibuli, okurčičky a pálivou papričku, osolíme, opepříme, dochutíme oběma hořčicemi, přilijeme olivový olej a zamícháme. Tatarák necháme chvíli odstát a poté ještě dochutíme.
02.Žloutky smícháme s oběma druhy hořčice, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Za stálého šlehání postupně přiléváme olej, až vznikne jemná majonéza.
03.Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme do vroucí vody na 20 – 25 vteřin, vyjmeme a osušíme utěrkou. Předvařené hranolky ponoříme do oleje rozehřátého na 120 °C a smažíme, až budou měkké. Vyjmeme na talíř, olej rozehřejeme na 180 °C a hranolky usmažíme dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk, a osolíme.
04.Tatarák servírujeme pomocí cukrářského kroužku, navrch ozdobíme lahůdkovou cibulkou nakrájenou na kolečka a pálivou papričkou nadrobno. Hranolky naservírujeme na talíř, hořčicovou majonézu podáváme v misce zvlášť.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT