Hovězí tatarák s hořčicovou majonézou a domácími hranolky

play Přehrát video recept
Hovězí tatarák s hořčicovou majonézou a domácími hranolky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte si klasiku v podobě hovězího tataráku podávaného s hořčicovou majonézou a domácími hranolky. Recept Romana Pauluse najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Party

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Tatarák

  • 600 g irského steaku ze svíčkové Inisvale
  • 4 × lžíce nakrájené červené cibule
  • 2 × lžíce nasekaných kořeněných okurčiček cornichons Freshona
  • 1 × lžička sekané pálivé papričky
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × lžička francouzské dijonské hořčice Duc de Coeur
  • 1 × lžička francouzské hrubozrnné hořčice Duc de Coeur
  • 2 × lžíce extra panenského olivového oleje Primadonna
  • lahůdková cibulka na ozdobu

Hořčicová majonéza

  • 4 × žloutky
  • 1 × lžíce francouzské hrubozrnné hořčice Duc de Coeur
  • 1 × lžíce francouzské dijonské hořčice Duc de Coeur
  • 1 × citron (šťáva)
  • 500 ml řepkového oleje Promienna

Domácí hranolky

  • 1 kg brambor (nejlépe moučných)
  • řepkový olej Promienna na smažení

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 536 kJ / 1 323 kcal

Bílkoviny

43,60 g

Tuky

108,30 g

Vláknina

6,50 g

Sůl

2,00 g

Sacharidy

47,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Tatarák

01.Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky, poté na nudličky a na konec na malé kostičky. Přidáme najemno nakrájené suroviny – červenou cibuli, okurčičky a pálivou papričku, osolíme, opepříme, dochutíme oběma hořčicemi, přilijeme olivový olej a zamícháme. Tatarák necháme chvíli odstát a poté ještě dochutíme.

Hořčicová majonéza

02.Žloutky smícháme s oběma druhy hořčice, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Za stálého šlehání postupně přiléváme olej, až vznikne jemná majonéza.

Domácí hranolky

03.Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme do vroucí vody na 20 – 25 vteřin, vyjmeme a osušíme utěrkou. Předvařené hranolky ponoříme do oleje rozehřátého na 120 °C a smažíme, až budou měkké. Vyjmeme na talíř, olej rozehřejeme na 180 °C a hranolky usmažíme dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk, a osolíme.

Servírování

04.Tatarák servírujeme pomocí cukrářského kroužku, navrch ozdobíme lahůdkovou cibulkou nakrájenou na kolečka a pálivou papričkou nadrobno. Hranolky naservírujeme na talíř, hořčicovou majonézu podáváme v misce zvlášť.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo