Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky, poté na nudličky a na konec na malé kostičky. Přidáme najemno nakrájené suroviny – červenou cibuli, okurčičky a pálivou papričku, osolíme, opepříme, dochutíme oběma hořčicemi, přilijeme olivový olej a zamícháme. Tatarák necháme chvíli odstát a poté ještě dochutíme.
Žloutky smícháme s oběma druhy hořčice, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Za stálého šlehání postupně přiléváme olej, až vznikne jemná majonéza.
Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme do vroucí vody na 20 – 25 vteřin, vyjmeme a osušíme utěrkou. Předvařené hranolky ponoříme do oleje rozehřátého na 120 °C a smažíme, až budou měkké. Vyjmeme na talíř, olej rozehřejeme na 180 °C a hranolky usmažíme dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk, a osolíme.
Tatarák servírujeme pomocí cukrářského kroužku, navrch ozdobíme lahůdkovou cibulkou nakrájenou na kolečka a pálivou papričkou nadrobno. Hranolky naservírujeme na talíř, hořčicovou majonézu podáváme v misce zvlášť.