Marcel Ihnačák
Doba přípravy2 hod. 40 min.

Pečená vepřová žebra s fenyklem a bílým vínem

Pokud máte rádi vepřová žebírka, je tento recept pro vás to pravé! Šéfkuchař Marcel Ihnačák si připravil recept na vepřová žebra v medové marinádě podávaná s restovaným fenyklem. A tentokrát na vaření nebyl sám – asistoval mu jeho host, metalista Miro. Zjistíte, jak žebra správně naporcovat i jak připravit jednoduchou marinádu z medu, bylinek a koření. Zatímco se žebra budou péct na bílém víně, stihnete v klidu připravit přílohu v podobě restovaného fenykl s lahůdkovou cibulkou, citronovou kůrou a bazalkou. Podávat nakonec můžete ještě s lehkým salátkem a několika plátky čerstvého chleba.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × fenykl
  • 1 × masitá vepřová žebra
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 × citron (kůra + šťáva)
  • 2 × lžíce med
  • čerstvý rozmarýn
  • olivový olej Primadonna
  • 200 ml bílé suché víno
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 1 × hrst zelené olivy bez pecek Baresa
  • 1 × hrst černé olivy bez pecek Baresa
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • mix listových salátů
  • čerstvá bazalka
  • 1 × chléb

POSTUP

Žebírka nakrájíme na kousky, přendáme do mísy, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhanou citronovou kůru. Přilijeme med, přisypeme nasekaný rozmarýn, promícháme a necháme marinovat ideálně do dalšího dne. 

Následně žebra přendáme na plech, opepříme, podlijeme vínem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 90–120 minut. Během celé doby pečení podléváme výpekem. 

Cibulku nakrájíme na proužky. Olivy natrháme na menší kousky. Fenykl očistíme, nakrájíme na kousky a oblanšírujeme ve vroucí osolené vodě. 

Oblanšírovaný fenykl přecedíme, necháme okapat a restujeme v pánvi s rozpáleným olejem. Ochutíme solí, pepřem a citronovou kůrou. Promícháme, přidáme olivy, cibulku a máslo a restujeme dozlatova.

Listový salát promícháme se zelenou částí lahůdkové cibulky, šťávou z poloviny citronu, olejem, solí a pepřem. Na závěr k salátu přidáme lístky bazalky. 

Pečená vepřová žebírka podáváme s fenyklem, listovým salátem a chlebem. Na závěr přelijeme výpekem. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU