Vepřová játra na cibulce
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Játra na cibulce jsou klasika, se kterou se setkal snad každý. Existuje ale řada triků, které, když budete dodržovat, zajistí naprosto dokonalý výsledek. Všechny vám je s radostí prozradí šéfkuchař Roman Paulus, abyste si mohli výborně pochutnat. Začnete už tím, jak správně uvařit přílohu – rýži basmati, a poté se přesunete na samotná vepřová játra restovaná samozřejmě na cibulce, ale také slanině. Zjistíte také, jaké koření vepřovým játrům sluší nejvíce i proč byste je měli před smažením obalit v mouce.

Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g basmati rýže Golden Sun
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 2 × lžíce vepřové sádlo Pikok
  • 50 g anglická slanina Pikok
  • 200 g cibule
  • 600 g vepřová játra Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 2 × lžíce hladká mouka Belbake
  • 0,5 × lžička sušený tymián Kania
  • 0,5 × lžička kmín Kania
  • 300 ml vepřový vývar
  • 0,5 × lžička sušená majoránka Kania
  • 1 × snítka čerstvá listová petržel
  • 1 × šalotka
  • 1 × lžíce rostlinný olej Vita D'or

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 359 kJ / 564 kcal

Bílkoviny

40,50 g

Tuky

21,20 g

Vláknina

2,00 g

Sůl

1,80 g

Sacharidy

52,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Rýži uvaříme podle návodu v osolené vodě.

Podívejte se, jak vaří rýži vyhlášený šéfkuchař. Roman Paulus prozradí svůj osvědčený postup v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.V rozehřáté pánvi rozpustíme sádlo, na kterém vyškvaříme slaninu a opečeme cibuli dozlatova. 

03.Vepřová játra nakrájíme na nudličky, opepříme, pomoučníme, ochutíme tymiánem a promícháme. 

04.Do pánve s cibulí přidáme kmín, krátce opražíme a doplníme ochucenými játry, která orestujeme. Následně podlijeme vývarem a krátce povaříme.

05.Hotová játra ke konci osolíme, zasypeme majoránkou a servírujeme s dušenou rýží. Na talíři ozdobíme nasekanou listovou petrželí a smaženou šalotkou či vídeňskou cibulkou.

Jak připravit smaženou šalotku?

Šalotku oloupejte, očistěte a nakrájejte na nudličky. Ty následně na rostlinném oleji orestujte dozlatova a hotovou nechte okapat na papírové utěrce.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo