Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Játra na cibulce jsou klasika, se kterou se setkal snad každý. Existuje ale řada triků, které, když budete dodržovat, zajistí naprosto dokonalý výsledek. Všechny vám je s radostí prozradí šéfkuchař Roman Paulus, abyste si mohli výborně pochutnat. Začnete už tím, jak správně uvařit přílohu – rýži basmati, a poté se přesunete na samotná vepřová játra restovaná samozřejmě na cibulce, ale také slanině. Zjistíte také, jaké koření vepřovým játrům sluší nejvíce i proč byste je měli před smažením obalit v mouce.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 359 kJ / 564 kcal
Bílkoviny
40,50 g
Tuky
21,20 g
Vláknina
2,00 g
Sůl
1,80 g
Sacharidy
52,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Rýži uvaříme podle návodu v osolené vodě.
Podívejte se, jak vaří rýži vyhlášený šéfkuchař. Roman Paulus prozradí svůj osvědčený postup v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.V rozehřáté pánvi rozpustíme sádlo, na kterém vyškvaříme slaninu a opečeme cibuli dozlatova.
03.Vepřová játra nakrájíme na nudličky, opepříme, pomoučníme, ochutíme tymiánem a promícháme.
04.Do pánve s cibulí přidáme kmín, krátce opražíme a doplníme ochucenými játry, která orestujeme. Následně podlijeme vývarem a krátce povaříme.
05.Hotová játra ke konci osolíme, zasypeme majoránkou a servírujeme s dušenou rýží. Na talíři ozdobíme nasekanou listovou petrželí a smaženou šalotkou či vídeňskou cibulkou.
Šalotku oloupejte, očistěte a nakrájejte na nudličky. Ty následně na rostlinném oleji orestujte dozlatova a hotovou nechte okapat na papírové utěrce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT