Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Cibuli nakrájíme na nudličky a orestujeme v pánvi s olejem do zlatohněda. Podlijeme portským a červeným vínem a necháme zredukovat na polovinu.
Na druhé pánvi si orestujeme očištěná, osolená, opepřená a pomoučněná játra. Slijeme přebytečný tuk a přidáme cibuli s vínem a provaříme. Nakonec pokrm a dokončíme čerstvým tymiánem, sekanou petrželkou a máslem.
Brambory oloupeme, uvaříme do měkka v osolené vodě, scedíme a pomocí bramborového lisu propasírujeme na jemnou kaši. Přendáme do misky, osolíme, přidáme studené máslo a rozmícháme. Zalijeme teplým mlékem a vymícháme v hladkou kaši.
Tip: Jak připravit bramborovou kaši se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu.
V pánvi opražíme na olivovém oleji cibulku, přidáme rozmrazený listový špenát a krátce zarestujeme. Osolíme, opepříme a můžeme zjemnit trochou másla.
Játra na víně ozdobíme vídeňskou cibulkou a v miskách zvlášť servírujeme restovaný listový špenát a bramborovou kaši dochucenou česnekovými chipsy.
Tip: Jak připravit vídeňskou cibulku a česnekové chipsy se dozvíte ve videích Kulinářské akademie Lidlu.