Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod. 40 min.

Lososový závin se smetanovým dipem

Slaný závin patrně není nic, co byste neznali, ale už jste ho někdy vyzkoušeli s lososem? Přesně takový recept připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák. Kromě samotné ryby přijde do lososového štrúdlu i spousta chuťově výrazných surovin, mezi kterými nechybí ani černé a zelené olivy, česnek nebo sušená rajčata. Zatímco se bude závin péct, v pohodě stihnete uklidit kuchyň a navíc si namíchat medovo-smetanový dip s bylinkami.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Lososový závin:

  • 2 × řapíky celer
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 50 g zelené olivy bez pecek Baresa
  • 50 g černé olivy bez pecek Baresa
  • 100 g sušená rajčata v oleji Italiamo
  • 3 × stroužek česnek
  • čerstvá bazalka
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × bio citron (kůra)
  • 2 × vejce „M“
  • 1 × listové těsto Chef Select & You
  • 500 g ilet z lososa

Smetanový dip:

  • 300 g zakysaná smetana Pilos
  • 1 × lžíce med
  • 1 × bio citron (šťáva + kůra)
  • čerstvá bazalka
  • čerstvá máta
  • čerstvá listová petržel
  • čerstvá pažitka

Listový salát:

  • 100 g listový salát
  • 0,5 × citron (šťáva)

POSTUP

Lososový závin: 

V míse promícháme na plátky nakrájený řapíkatý celer, lahůdkovou cibulku, zelené a černé olivy, sušená rajčata a česnek. Přidáme bazalku, ochutíme solí, pepřem, citronovou kůrou a jedním rozšlehaným vejcem.

Listové těsto vybalíme a přendáme na plech. Na těsto přidáme polovinu připravené zeleninové směsi, na ni položíme filety z lososa bez kůže, ochutíme solí, pepřem a přikryjeme zbylou zeleninovou směsí. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, těsto uzavřeme a povrch opět potřeme rozšlehaným vejcem. Po povrchu propícháme vidličkou a pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 30 minut. 

Smetanový dip: 

Zakysanou smetanu promícháme s medem, olivovým olejem, solí, pepřem, citronovou kůrou a citronovou šťávou. Přidáme nasekanou bazalku, mátu, listovou petržel, pažitku a důkladně promícháme. 

Listový salát:

Listový salát ochutíme solí, pepřem, olejem a citronovou šťávou. 

Servírování: 

Lososový závin servírujeme s ochuceným salátem a smetanovým dipem. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU