Lososový závin:
V míse promícháme na plátky nakrájený řapíkatý celer, lahůdkovou cibulku, zelené a černé olivy, sušená rajčata a česnek. Přidáme bazalku, ochutíme solí, pepřem, citronovou kůrou a jedním rozšlehaným vejcem.
Listové těsto vybalíme a přendáme na plech. Na těsto přidáme polovinu připravené zeleninové směsi, na ni položíme filety z lososa bez kůže, ochutíme solí, pepřem a přikryjeme zbylou zeleninovou směsí. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, těsto uzavřeme a povrch opět potřeme rozšlehaným vejcem. Po povrchu propícháme vidličkou a pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 30 minut.
Smetanový dip:
Zakysanou smetanu promícháme s medem, olivovým olejem, solí, pepřem, citronovou kůrou a citronovou šťávou. Přidáme nasekanou bazalku, mátu, listovou petržel, pažitku a důkladně promícháme.
Listový salát:
Listový salát ochutíme solí, pepřem, olejem a citronovou šťávou.
Servírování:
Lososový závin servírujeme s ochuceným salátem a smetanovým dipem.