Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Krém z mascarpone a mini dortíčky

Rychlý, jednoduchý a strašně moc dobrý! Takový je krém ze šlehačky a mascarpone, který připravil šéfkuchař Roman Paulus. Ve video receptu ukazuje, jak správně našlehat smetanu i jak použít želatinu k tomu, aby i tak lehký krém dobře držel tvar. Kromě krému se naučíte naaranžovat jednoduché, ale velmi efektní dortíky z Red Velvet piškotu nebo korpusu ze špenátového těsta. A pokud nejsou dortíky vaše parketa, ukáže vám Roman Paulus to, jak z krému, ovoce a piškotového těsta připravit pohár
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Krém

  • 600 g smetana (33 % tuku)
  • 100 g moučkový cukr
  • 250 g mascarpone
  • 8 g želatina v plátcích

Dortíčky

  • kuchyňský robot
  • metlička
  • stěrka
  • cukrářský sáček
  • zdobicí špičky

POSTUP

Smetanu i mascarpone vyndáme 15 minut předem z lednice, aby měly stejnou pokojovou teplotu. Plátky želatiny namočíme do studené vody.

Smetanu s cukrem vyšleháme do tuha, ale dáváme pozor, abychom ji nepřešlehali.

Ručně metličkou přimícháme mascarpone a důkladně rozmícháme.

Namočenou želatinu rukou vyždímáme, přendáme ji do malého rendlíku a rozpustíme. Přidáme k ní asi dvě lžíce připraveného krému, důkladně rozmícháme a následně přilijeme do zbylého krému. Důkladně promícháme.

Jak připravit mini dortíčky?

Připravíme si korpus na red velvet a mechový dort podle triků Kulinářské akademie Lidlu. Krém z mascarpone si nandáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou.

  • Jednoporcový dortík
    • Z korpusu vykrojíme 3 stejně velká kolečka (7–10 cm, vykrajovat můžeme i obyčejnou skleničkou). Na první kolečko naneseme krém, zamáčkneme do něj malé nebo pokrájené ovoce, přiklopíme druhým kolečkem, opět naneseme krém, přidáme ovoce, přiklopíme třetím kolečkem a navrch naposledy ozdobně naneseme krém. Ozdobíme ovocem a posypkou vytvořenou rozdrobením odkrojků korpusu.
  • Dortová jednohubka
    • Z korpusu vykrojíme malé kolečko (asi 4 cm), na které naneseme krém ze sáčku s ozdobnou špičkou. Dozdobíme pokrájeným lesním ovocem a drobenkou z rozdrobeného korpusu.
  • Mechový dezert do skleničky ze zbytků korpusu
    • Do skleničky vrstvíme ovoce, zbytky nalámaného korpusu (zde skvěle zužitkujete odkrojky z dortíků) a krém z mascarpone. Vršek ozdobíme opět ovocem, piškotovou drobenkou a nezapomeneme ani na čokoládové ozdoby a lístky máty.
Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU