Šťavnatý steak pro tátu, rajská omáčka pro mamku nebo plněné papriky pro děti - na hovězím si pochutnáme opravdu všichni. Pokud vám už dochází nápady a hledáte inspiraci, co uvařit z hovězího masa, podívejte se následující tipy, kde si jistě vyberete hned několik receptů.
Nic nezahřeje tak dobře jako smetanová omáčka s domácím knedlíkem od maminky k nedělnímu obědu. Uvařte si hamburskou omáčku s kyselou okurkou a nachystejte k ní karlovarský knedlík s houbami, na který si může troufnout i začátečník, protože se vaří snadno v hrníčku. Navíc se k omáčce podává i křupavá kořenová zelenina, která jídlo promění v neodolatelný pokrm z luxusní restaurace.
Guláš je klasika. Vyzkoušejte méně častou, ale o to oblíbenější variantu hovězího na pivu, která vás snadno okouzlí. Šťavnaté přední hovězí, voňavá kořenová zelenina a tmavé pivo s nádechem karamelu jsou zárukou úspěchu.
Je levné, dává nám mnoho možností použití a děti ho zbožňují. Ale co uvařit z mletého masa, aby to bylo ještě neokoukané? Masové kuličky s těstovinami jste měli minutý týden a lilek plněný mletým před pár dny. Vyzkoušejte mleté maso s bulgurem a zeleninou. Bohatá pánev s lahodnou zeleninou a posypaná parmezánem je hotová do hodinky a rychle se stane stálicí ve vašem jídelníčku.
Skoro syrový nebo celý propečený? Ať už máte rádi steak jakýkoli, určitě musíte vyzkoušet grilovaný striploin steak a domácími hranolkami a krémovou holandskou omáčkou. Nachystejte si grilovací pánev, kvalitní maso a čerstvé bylinky a připravte se na gurmánský zážitek, který se jen těžko překonává.
Pokud máte doma hovězí roštěnec a tápete co s ním, nechte se inspirovat receptem na roštěnou na víně. Roman Paulus vám ukáže osvědčený návod na vynikající roládky s kořenovou zeleninou schovanou uvnitř, podávané se sytou hrachovou kaší ovoněnou citronem. Navíc můžete maso připravit, založit omáčku a pak už jen za občasného míchání necháte provářet, dokud s dětmi neuděláte víkendové domácí úkoly.
Máte pocit, že salát je samá zelenina a olivový olej? Nenechte se zmást! Ukážeme vám, že se dá udělat i tak, aby neodolal žádný milovník kvalitních steaků a divokých jídel. V zálivce máme pořádnou dávku chilli, marinovaný steak propečený podle chuti a hlavně dělaný na opravdovém ohni (uhlí) a servírovaný na listu. Pak je už jenom na vás, zda si list dáte na placatý kámen někde v přírodě, nebo na luxusní talíř v teple domácí kuchyně.
A co by to bylo za článek o hovězím mase, kdybychom nezmínili pravý americký burger. Máme pro vás recept na domácí burgerové housky, hořčicovou majonézu, zkaramelizovanou cibuli se zeleným pepřem a hlavně návod na plátek z mletého masa a kompletaci celého domácího burgeru. To by bylo, aby to nebyl ten nejlepší domácí „hambáč“, co jste kdy jedli. ?
Našli jste inspiraci na něco nového z hovězího masa? Napište nám do komentářů, který je váš nejoblíbenější recept, bez kterého byste se rozhodně nikdy neobešli.
Po pečené kachně určitě přijde chuť na sladké. Svatomartinskou tabuli proto výborně doplní pečené dobroty od Markéty!
Halloweenské dýňové lucerničky jsou sice doménou spíše anglosaských zemí, v posledních letech si ale našly cestu i do českých domácností.
Blíží se Halloween a s ním děsivě dobrá hostina, na kterou se nezapomíná! Proměňte letos klasické menu ve strašidelné, které pobaví, ale i zachutná.