Šťavnatý steak pro tátu, rajská omáčka pro mamku nebo plněné papriky pro děti - na hovězím si pochutnáme opravdu všichni. Pokud vám už dochází nápady a hledáte inspiraci, co uvařit z hovězího masa, podívejte se následující tipy, kde si jistě vyberete hned několik receptů.
Nic nezahřeje tak dobře jako smetanová omáčka s domácím knedlíkem od maminky k nedělnímu obědu. Uvařte si hamburskou omáčku s kyselou okurkou a nachystejte k ní karlovarský knedlík s houbami, na který si může troufnout i začátečník, protože se vaří snadno v hrníčku. Navíc se k omáčce podává i křupavá kořenová zelenina, která jídlo promění v neodolatelný pokrm z luxusní restaurace.
Guláš je klasika. Vyzkoušejte méně častou, ale o to oblíbenější variantu hovězího na pivu, která vás snadno okouzlí. Šťavnaté přední hovězí, voňavá kořenová zelenina a tmavé pivo s nádechem karamelu jsou zárukou úspěchu.
Je levné, dává nám mnoho možností použití a děti ho zbožňují. Ale co uvařit z mletého masa, aby to bylo ještě neokoukané? Masové kuličky s těstovinami jste měli minutý týden a lilek plněný mletým před pár dny. Vyzkoušejte mleté maso s bulgurem a zeleninou. Bohatá pánev s lahodnou zeleninou a posypaná parmezánem je hotová do hodinky a rychle se stane stálicí ve vašem jídelníčku.
Skoro syrový nebo celý propečený? Ať už máte rádi steak jakýkoli, určitě musíte vyzkoušet grilovaný striploin steak a domácími hranolkami a krémovou holandskou omáčkou. Nachystejte si grilovací pánev, kvalitní maso a čerstvé bylinky a připravte se na gurmánský zážitek, který se jen těžko překonává.
Pokud máte doma hovězí roštěnec a tápete co s ním, nechte se inspirovat receptem na roštěnou na víně. Roman Paulus vám ukáže osvědčený návod na vynikající roládky s kořenovou zeleninou schovanou uvnitř, podávané se sytou hrachovou kaší ovoněnou citronem. Navíc můžete maso připravit, založit omáčku a pak už jen za občasného míchání necháte provářet, dokud s dětmi neuděláte víkendové domácí úkoly.
Máte pocit, že salát je samá zelenina a olivový olej? Nenechte se zmást! Ukážeme vám, že se dá udělat i tak, aby neodolal žádný milovník kvalitních steaků a divokých jídel. V zálivce máme pořádnou dávku chilli, marinovaný steak propečený podle chuti a hlavně dělaný na opravdovém ohni (uhlí) a servírovaný na listu. Pak je už jenom na vás, zda si list dáte na placatý kámen někde v přírodě, nebo na luxusní talíř v teple domácí kuchyně.
A co by to bylo za článek o hovězím mase, kdybychom nezmínili pravý americký burger. Máme pro vás recept na domácí burgerové housky, hořčicovou majonézu, zkaramelizovanou cibuli se zeleným pepřem a hlavně návod na plátek z mletého masa a kompletaci celého domácího burgeru. To by bylo, aby to nebyl ten nejlepší domácí „hambáč“, co jste kdy jedli. ?
Našli jste inspiraci na něco nového z hovězího masa? Napište nám do komentářů, který je váš nejoblíbenější recept, bez kterého byste se rozhodně nikdy neobešli.
Irsko se proslavilo výrobou dvou alkoholických nápojů – skvělého piva Guinness a tradiční dlouholeté whiskey. K výrobě obou nápojů se využívá ječmen,…
Hůlky místo klasického příboru rozhodně nemusíte vzít do ruky jen v restauraci, můžete si je vyzkoušet i doma.
Zužitkovat zbytky zeleniny a vyrobit třeba domácí hnojivo? I takto můžete šetřit nejen planetu, ale i vlastní peněženku.