Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Hovězí na pivu

V české kuchyni najdete mnoho receptů s pivem, vyzkoušejte recept Romana Pauluse na hovězí na pivu. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz .
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g hovězího předního bez kosti Řezníkova čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • hladká mouka Castello na pomoučení masa
  • řepkový olej Promienna
  • 250 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 500 ml piva Granát Argus
  • 150 g cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 4 × bobkové listy Mikado
  • 1 × lžička cukru krystal Castello
  • 2 × lžíce rajčatového protlaku Mikado
  • 1 × lžíce ostré mleté papriky Mikado
  • 500 ml hovězího vývaru
  • listová petržel
  • větší hrnec s pokličkou

POSTUP

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a opečeme v rozehřátém hrnci s olejem ze všech stran. Vyndáme z hrnce a na výpeku opečeme kořenovou zeleninu nakrájenou na menší kostky. Pokud se výpek začne připalovat, podlijeme trochou piva a necháme odvařit. Přidáme cibuli a česnek nakrájené nadrobno, bobkový list, cukr, necháme lehce zkaramelizovat, přidáme protlak a ostrou papriku a krátce zarestujeme. Podlijeme pivem a necháme chvíli probublat. Do hrnce vrátíme maso, podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka (alespoň 1 hodinu).

Servírování

Pokrm podáváme do hlubšího talíře a ozdobíme snítkou listové petržele. Jako příloha se hodí brambory pečené ve slupce nebo dušená rýže.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.