Grilovaný lilek plněný mletým masem

play Přehrát video recept
Grilovaný lilek plněný mletým masem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 15 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte si skvělý plněný lilek s mletým masem. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g mletého masa mix 100 % Čerstvá porce
  • 100 g červených fazolí Cornfarm
  • olivový olej Primadonna
  • 4 × stroužky česneku
  • 1 × cibule
  • 400 g loupaných rajčat Freshona
  • oregano Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × pálivá paprička
  • 2 × lilky
  • 200 g bločku sýra cheddar Mature Valley Spire

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 190 kJ / 762 kcal

Bílkoviny

43,60 g

Tuky

54,80 g

Vláknina

9,60 g

Sůl

2,00 g

Sacharidy

24,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Červené fazole namočíme přes noc do vody a poté uvaříme dle návodu doměkka.

02.V hrnci na rozpáleném olivovém oleji osmahneme najemno nakrájené 2 stroužky česneku a půl cibule. Přidáme rajčata a ochutíme oregánem, solí a pepřem. Omáčku vaříme na mírném plameni asi 30 minut. 

03.Mleté maso smícháme s najemno nakrájeným česnekem a zbylou cibulí, ochutíme oreganem, solí, pepřem a přidáme vařené fazole. Nakonec najemno nakrájíme pálivou papričku i se semínky a rukama smícháme s masovou směsí. Z omytých a osušených lilků odkrojíme konce a po délce nakrájíme na asi 0,5 cm silné plátky. Lilky vložíme do rozpálené grilovací pánve (bez oleje) a z obou stran grilujeme do zlatohněda. Osolíme, opepříme a na okraj plátku lilku dáme vrchovatou lžíci směsi z mletého masa. Stočíme do rolky a vyskládáme do formy. Přelijeme omáčkou z rajčat, posypeme nastrouhaným cheddarem a pečeme 35–40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

SERVÍROVÁNÍ

04.Jako příloha jsou vhodné šťouchané nebo pečené brambory.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo