Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 15 min.

Grilovaný lilek plněný mletým masem

Připravte si skvělý plněný lilek s mletým masem. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 600 g mletého masa mix 100 % Čerstvá porce
  • 100 g červených fazolí Cornfarm
  • olivový olej Primadonna
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 400 g loupaných rajčat Freshona
  • oregano Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 pálivá paprička
  • 2 lilky
  • 200 g bločku sýra cheddar Mature Valley Spire
  • grilovací pánev

POSTUP

Červené fazole namočíme přes noc do vody a poté uvaříme dle návodu doměkka.

V hrnci na rozpáleném olivovém oleji osmahneme najemno nakrájené 2 stroužky česneku a půl cibule. Přidáme rajčata a ochutíme oregánem, solí a pepřem. Omáčku vaříme na mírném plameni asi 30 minut. 

Mleté maso smícháme s najemno nakrájeným česnekem a zbylou cibulí, ochutíme oreganem, solí, pepřem a přidáme vařené fazole. Nakonec najemno nakrájíme pálivou papričku i se semínky a rukama smícháme s masovou směsí. Z omytých a osušených lilků odkrojíme konce a po délce nakrájíme na asi 0,5 cm silné plátky. Lilky vložíme do rozpálené grilovací pánve (bez oleje) a z obou stran grilujeme do zlatohněda. Osolíme, opepříme a na okraj plátku lilku dáme vrchovatou lžíci směsi z mletého masa. Stočíme do rolky a vyskládáme do formy. Přelijeme omáčkou z rajčat, posypeme nastrouhaným cheddarem a pečeme 35–40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

SERVÍROVÁNÍ

Jako příloha jsou vhodné šťouchané nebo pečené brambory.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU