Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Červené fazole namočíme přes noc do vody a poté uvaříme dle návodu doměkka.
V hrnci na rozpáleném olivovém oleji osmahneme najemno nakrájené 2 stroužky česneku a půl cibule. Přidáme rajčata a ochutíme oregánem, solí a pepřem. Omáčku vaříme na mírném plameni asi 30 minut.
Mleté maso smícháme s najemno nakrájeným česnekem a zbylou cibulí, ochutíme oreganem, solí, pepřem a přidáme vařené fazole. Nakonec najemno nakrájíme pálivou papričku i se semínky a rukama smícháme s masovou směsí. Z omytých a osušených lilků odkrojíme konce a po délce nakrájíme na asi 0,5 cm silné plátky. Lilky vložíme do rozpálené grilovací pánve (bez oleje) a z obou stran grilujeme do zlatohněda. Osolíme, opepříme a na okraj plátku lilku dáme vrchovatou lžíci směsi z mletého masa. Stočíme do rolky a vyskládáme do formy. Přelijeme omáčkou z rajčat, posypeme nastrouhaným cheddarem a pečeme 35–40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Jako příloha jsou vhodné šťouchané nebo pečené brambory.