Kuchyně
Evropská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 15 min.
Obtížnost
Pokročilý
Připravte si skvělý plněný lilek s mletým masem. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 190 kJ / 762 kcal
Bílkoviny
43,60 g
Tuky
54,80 g
Vláknina
9,60 g
Sůl
2,00 g
Sacharidy
24,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Červené fazole namočíme přes noc do vody a poté uvaříme dle návodu doměkka.
02.V hrnci na rozpáleném olivovém oleji osmahneme najemno nakrájené 2 stroužky česneku a půl cibule. Přidáme rajčata a ochutíme oregánem, solí a pepřem. Omáčku vaříme na mírném plameni asi 30 minut.
03.Mleté maso smícháme s najemno nakrájeným česnekem a zbylou cibulí, ochutíme oreganem, solí, pepřem a přidáme vařené fazole. Nakonec najemno nakrájíme pálivou papričku i se semínky a rukama smícháme s masovou směsí. Z omytých a osušených lilků odkrojíme konce a po délce nakrájíme na asi 0,5 cm silné plátky. Lilky vložíme do rozpálené grilovací pánve (bez oleje) a z obou stran grilujeme do zlatohněda. Osolíme, opepříme a na okraj plátku lilku dáme vrchovatou lžíci směsi z mletého masa. Stočíme do rolky a vyskládáme do formy. Přelijeme omáčkou z rajčat, posypeme nastrouhaným cheddarem a pečeme 35–40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
04.Jako příloha jsou vhodné šťouchané nebo pečené brambory.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT