Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 10 min.

Plněné papriky v rajčatové omáčce

Vyzkoušejte klasiku české kuchyně - plněné papriky v rajčatové omáčce - v moderním kabátu. Recept Romana Pauluse najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 500 g mletého masa Čerstvá porce
  • 2 ks staršího pečiva (housky nebo rohlíky)
  • mléko Pilos na namočení pečiva
  • 1 vejce "M"
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • majoránka Mikado
  • mletá sladká paprika Mikado
  • 6-8 paprik různých barev (červená, žlutá, zelená)
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 450 g čerstvých rajčat
  • 1 l lehkého drůbežího vývaru
  • 2 polév. lž. rajčatového protlaku Mikado
  • 3 bobkové listy Mikado
  • 5 kuliček černého pepře Mikado
  • 5 kuliček nového koření Mikado
  • 2 polév. lž. rostlinného oleje Promienna

POSTUP

Nádivka

Pečivo namočíme do mléka, vyždímáme a smícháme ve větší míse s mletým masem. Směs osolíme, opepříme a přidáme najemno nakrájené 2 stroužky česneku, majoránku, mletou papriku a vejce a důkladně promícháme.

Papriky omyjeme, odřízneme vršky se stopkou, očistíme od zrníček, naplníme připravenou nádivkou a přiklopíme odříznutým vrškem.

Omáčka

V hrnci rozpálíme olej a orestujeme najemno nakrájenou cibuli a zbylé 2 stroužky česneku. Přidáme bobkový list, kuličky černého pepře a nového koření. Promícháme a přidáme na kostičky nakrájená oloupaná rajčata. Osolíme, opepříme a přidáme rajčatový protlak, krátce dusíme a podle potřeby podlijeme vývarem.

Do omáčky vložíme připravené plněné papriky. Pečeme v nezakrytém hrnci v předehřáté troubě na 180°C 40 až 45 minut, poté papriky vyjmeme z hrnce a omáčku propasírujeme přes sítko.

Servírování

Papriky naservírujeme na talíř a přelijeme omáčkou. Můžeme podávat s dušenou rýží, houskovým knedlíkem nebo s haluškami.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU