Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Penne s lilkem a masovými kuličkami

Připravte si penne s lilkem a masovými kuličkami podle Romana Pauluse.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Smažený lilek

  • 1 × lilek
  • řepkový olej Promienna

Masové kuličky

  • 600 g mletého masa mix 100 % XXL Řezníkova čerstvá porce
  • 50 g cibule
  • oregano Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania

Omáčka

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 5 × stroužků česneku
  • 1 × pálivá paprička
  • 50 ml suchého bílého vína Soave
  • 850 ml krájených rajčat s bazalkou Freshona (2 plechovky)

Těstoviny

  • 400 g bezvaječných těstovin penne Combino
  • 8 × cherry rajčat
  • hoblinky sýru parmigiano reggiano Lovilio
  • čerstvá bazalka

POSTUP

Smažený lilek

Lilek nakrájíme na kostky, osolíme a necháme vypotit (10 – 15 minut). Vodu, kterou lilek pustil, vyždímáme, v hrnci z rozpáleným olejem usmažíme dozlatova a přendáme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk.

Masové kuličky

Mleté maso smícháme ideálně za pomoci robota s cibulí nakrájenou nadrobno, oreganem, osolíme a opepříme. Z ochuceného masa připravíme kuličky, které opečeme v rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje.

Omáčka

V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme dozlatova česnek nakrájený na plátky, přidáme na kolečka nakrájenou pálivou papričku, podlijeme bílým vínem a necháme provařit. Přidáme krájená rajčata, osolíme, opepříme a necháme na mírném plameni probublávat. Do omáčky vložíme hotové masové kuličky a smažený lilek a krátce provaříme. Přidáme nakrájenou čerstvou bazalku, cherry rajčata nakrájená na čtvrtiny a uvařené těstoviny. Těstoviny by měly být spíše tvrdší, protože se ještě dovaří v omáčce. Pokud omáčka po přidání těstovin příliš zhoustne, zředíme ji trochou vody z vaření těstovin.

Servírování

Pokrm můžeme servírovat ve větší míse doprostřed stolu, zakápneme olivovým olejem, posypeme hoblinkami sýru parmiggiano reggiano a ozdobíme snítkou bazalky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU