Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Hořčicová majonéza

Domácí majonéza má mnoho výhod - chutná skvěle a navíc do ní můžete přidat své oblíbené bylinky nebo koření. Roman Paulus připravil majonézu s hořčicí, přidal hned dva druhy – dijonskou a hrubozrnnou. Její chuť dokonale komponuje s pečeným masem či rybou a také s telecím tatarákem.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Hořčicová majonéza

  • 4 × pasterizované žloutky
  • 1 × lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 × lžíce dijonské hořčice
  • sůl
  • pepř
  • 1 × citron (šťáva)
  • 500 ml slunečnicového oleje

POSTUP


Žloutky smícháme s oběma druhy hořčice, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Za stálého šlehání postupně přiléváme olej, až vznikne jemná majonéza.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.