Roman Paulus
Doba přípravy10 min.

Bylinková majonéza

Bylinkovou majonézu využijete prakticky kdekoliv, kde byste jinak použili běžnou majonézu – tedy v burgerech, na chlebíčkách nebo jen tak k hranolkám. Její výhoda je krásně zelená barva a samozřejmě i bylinková chuť, která vám umožní vytvořit spolu s dalšími surovinami zajímavé chuťové kombinace. A jak na ni? To prozradil šéfkuchař Roman Paulus ve svém video návodu. Potřebujete dijonskou hořčici, žloutky, citronovou šťávu nebo ocet a samozřejmě bylinkový olej. To vše smícháte v mixéru a pak už to je jen o postupném ochutnávání a dochucování k naprosté dokonalosti. 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

POSTUP

Žloutky vlijeme do mixovací nádoby. Přidáme hořčici, citronovou šťávu, sůl, pepř a uzavřeme víko. Zapneme mixování zhruba na polovinu výkonu (program manuální vaření, 0 °C, pravotočivý chod, stupeň 5-6) a mixujeme 8 minut. V průběhu mixování skrz plnicí otvor velmi pomalu přiléváme bylinkový olej.

Tip: Jak připravit domácí bylinkový olej zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde. Bude vám k tomu stačit 500 ml slunečnicového oleje, 125 g špenátu a 43 g petržele.

Asi v půlce procesu mixování a lití oleje můžeme přístroj vypnout a majonézu zkontrolovat. V případě potřeby přisolíme a opepříme. Pokračujeme v mixování a přilévání oleje.

Hotovou majonézu setřeme ze stěn a vlijeme do čisté sklenice, kterou skladujeme v lednici.

Hodí se všude tam, kde používáme klasickou majonézu. Díky atraktivní barvě a netradiční chuti se hodí zejména do burgerů či na chlebíčky.

Tip: Stejným způsobem si můžete vytvořit různě ochucené majonézy z různých druhů bylinek (různých bylinkových olejů). Skvělá je libečková, bazalková, petrželová nebo majonéza ze směsi pažitky, bazalky a petrželky.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce = asi 30 g majonézy): 243 kcal, 1 g bílkovin, 0 g sacharidů, 27 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.