Žloutky vlijeme do mixovací nádoby. Přidáme hořčici, citronovou šťávu, sůl, pepř a uzavřeme víko. Zapneme mixování zhruba na polovinu výkonu (program manuální vaření, 0 °C, pravotočivý chod, stupeň 5-6) a mixujeme 8 minut. V průběhu mixování skrz plnicí otvor velmi pomalu přiléváme bylinkový olej.
Tip: Jak připravit domácí bylinkový olej zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde. Bude vám k tomu stačit 500 ml slunečnicového oleje, 125 g špenátu a 43 g petržele.
Asi v půlce procesu mixování a lití oleje můžeme přístroj vypnout a majonézu zkontrolovat. V případě potřeby přisolíme a opepříme. Pokračujeme v mixování a přilévání oleje.
Hotovou majonézu setřeme ze stěn a vlijeme do čisté sklenice, kterou skladujeme v lednici.
Hodí se všude tam, kde používáme klasickou majonézu. Díky atraktivní barvě a netradiční chuti se hodí zejména do burgerů či na chlebíčky.
Tip: Stejným způsobem si můžete vytvořit různě ochucené majonézy z různých druhů bylinek (různých bylinkových olejů). Skvělá je libečková, bazalková, petrželová nebo majonéza ze směsi pažitky, bazalky a petrželky.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce = asi 30 g majonézy): 243 kcal, 1 g bílkovin, 0 g sacharidů, 27 g tuků.