Roman Paulus
Doba přípravy2 hod. 30 min.

Roštěná na víně

Ochutnejte skvělou roštěnou na víně podle Romana Pauluse s nevšední přílohou v podobě hrachové kaše. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Roštěná

  • 4 × plátky roštěné Řezníkova čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 4 × lžička francouzské dijonské hořčice Duc de Coeur
  • 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • rostlinný olej Promienna na opečení
  • 50 g cibule
  • 2 × lžíce rajčatového protlaku Mikado
  • 300 ml červeného vína Bordeaux Empereur
  • 5 × bobkových listů Mikado
  • 10 kuliček nového koření Mikado
  • 10 kuliček celého černého pepře Mikado
  • 400 ml silného hovězího vývaru
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • listová petržel na ozdobu

Hrachová kaše

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 1 × cibule
  • 5 × stroužků česneku
  • 100 g žlutého loupaného hrachu Cornfarm (namáčíme asi 1 hodinu)
  • 1 l drůbežího vývaru
  • 1 × citron (kůra)
  • potravinová fólie
  • palička na maso
  • kuchyňský provázek
  • pánev s pokličkou
  • mixér
  • plátýnko

POSTUP

Roštěná

Z masa odřízneme horní šlachu s tukovým krytím, přes fólii naklepeme na tenké plátky, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, naplníme 100 g kořenové zeleniny nakrájené na nudličky a zarolujeme. Závitky svážeme kuchyňským provázkem a opečeme v rozehřáté pánvi s rostlinným olejem ze všech stran. Opečené závitky vyndáme, přilijeme trochu oleje a dozlatova orestujeme 200 g kořenové zeleniny nakrájené na kostičky. Poté přidáme cibuli nakrájenou najemno a restujeme dozlatova. Přidáme protlak, opětovně restujeme, podlijeme vínem a necháme provařit. Divoké koření svážeme do plátýnka a vložíme do omáčky. Závitky i s výpekem vrátíme zpět do pánve, podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Můžeme vložit i do trouby a dusit při 160 °C 1,5 - 2 hodiny.

Po změknutí vyjmeme maso a sáček s bylinkami, do omáčky přidáme máslo na zjemnění a necháme rozpustit. Z masa odstraníme provázek.

Hrachová kaše

V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky. Jakmile se zelenina zpění, přidáme cibuli nakrájenou na menší kousky a česnek nakrájený na plátky. Přidáme namočený hrách, podlijeme vývarem, opepříme (nesolíme) a vaříme doměkka. Jakmile hrách změkne, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, osolíme, přilijeme trochu olivového oleje a rozmixujeme.

Servírování

Roštěnou podáváme nakrájenou na plátky s hrachovou kaší a omáčkou se zeleninou. Dozdobíme snítkou listové petržele.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.