Čekáte návštěvu a přemýšlíte, jaký zákusek bude ke kafíčku ten nejlepší? Pokud vaši legendární bábovku podle receptu od babičky už všichni znají, je ten nejvyšší čas vyzkoušet něco nového. Připravili jsme pár lahodných tipů, které vaše návštěvy rozhodně nadzvednou ze židle (aby se natáhly pro další kousek ?).
Dřímá ve vás umělec? Ukažte to i v kuchyni! Puntíkatá roláda s pudinkovo-smetanovým krémem, arašídovým máslem a lesním ovocem nejen skvěle chutná, ale zaujme na první pohled. A pokud jsou vám puntíky málo, zkuste proužky, obrazce nebo třeba kytičky. Na téhle roládě se můžete vyřádit, jak jen vaše kreativní duše dovolí ?.
Máte rádi větrníky? Tak to musíte vyzkoušet svěží banánky s kozím sýrem, domácí karamelovou omáčkou a samozřejmě poctivým odpalovaným těstem. Neobvyklý krém ze smetany a kozího sýra bude vítanou změnou od přeslazených receptů. A že nebudou dost „mňamózní“? Toho se nemusíte bát, karamelová omáčka zákusek dokonale dochutí.
Pokud očekáváte spíše konzervativní strávníky, jistě je potěšíte vláčnou buchtou s množstvím bílého jogurtu a výběrového (nebo lépe – domácího) džemu. Nadýchané a opravdu vysoké těsto se díky jogurtu určitě nevysuší a džem koláči dodá oblíbenou příchuť. Je už na vás, jestli zvolíte lesní plody, nezvyklý džem z rakytníku nebo všemi oblíbený jahodový s vanilkou. Koláč lze přizpůsobit i těm nejvytříbenějším jazýčkům.
Vzpomínáte, když babička pekla koláče se sezónním ovocem? My ano! Proto bychom rádi ukázali tradiční babiččin jahodový koláč. Poctivé kynuté těsto, čerstvé jahody s oblíbenými vlašskými ořechy a celý koláč zasypaný pořádnou vrstvou domácí žmolenky. Už cítíte tu vůni zpoza okna?
Cukroví nepatří jen k Vánocům. Malé sladké ořechové jednohubky jsou k povídání nad kávou jako stvořené. Vezmete si jenom jednu, pak ještě druhou, třetí a než se nadějete, celý talíř s ořechovými škebličkami je fuč, tak jsou dobré :-D. Může za to hutná náplň z vlašských ořechů, máslové odpočaté těsto a nakonec i vanilkový cukr, ve kterém se obalují. Už se vám sbíhají sliny?
Chcete návštěvu opravdu ohromit? Pak musíte vyzkoušet domácí Mozartovy koule. Marcipán s nasekanými pistáciemi, nugátové srdíčko a višňový likér se postarají o dokonalou chuť, zatímco domácí čokoládová poleva a ozdobná pistácie bonbonkům propůjčí exkluzivní vzhled drahé cukrárny. Troufnete si na ně? Jsou jednodušší, než by se na první pohled mohlo zdát.
A že se k vám žádná návštěva nechystá? Tak to abyste někoho rychle na kávičku pozvali. Nejlepší totiž je, že si zákusky můžete nabídnout také a to bez výčitek, že pečete jenom pro sebe ?.
Jaký je váš oblíbený dezert pro návštěvy? Povězte nám to do komentářů.
Po pečené kachně určitě přijde chuť na sladké. Svatomartinskou tabuli proto výborně doplní pečené dobroty od Markéty!
Halloweenské dýňové lucerničky jsou sice doménou spíše anglosaských zemí, v posledních letech si ale našly cestu i do českých domácností.
Blíží se Halloween a s ním děsivě dobrá hostina, na kterou se nezapomíná! Proměňte letos klasické menu ve strašidelné, které pobaví, ale i zachutná.