Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z bobulí rakytníku vylisujeme šťávu, kterou přelijeme do hrnce a přidáme cukr.
Přidáme nastrouhané hrušky, celou skořici, tobolky kardamonu a na kostky nakrájená oloupaná jablka. Svaříme 15-20 minut na potřebnou hustotu a nakonec vyndáme skořici.
Hotový džem naplníme do vyvařených sklenic a necháme vychladnout dnem vzhůru. Skladujeme v temnu a chladu až několik let.
TIP: Rakytník můžete použít i zmrazený. V takovém případě ho nechte nejdříve rozmrazit a teprve potom odšťavněte.
TIP: Abychom zjistili, jestli už má džem správnou hustotu, dáme trochu na talířek, necháme zchladit v lednici a vyzkoušíme.