Markéta Krajčovičová
Doba přípravy45 min.

Jogurtový koláč s džemem

V jednoduchosti je krása. Připravte si snadný jogurtový dezert s džemem z lesního ovoce podle Markéty Krajčovičové. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
10

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 900 g smetanového bílého jogurtu řeckého typu Eridanous
  • 3 × vejce “M“
  • 250 g cukru krystal Castello
  • 100 ml rostlinného oleje Promienna
  • 300 g polohrubé mouky Castello
  • 100 g hladké mouky Castello
  • 12 g kypřicího prasku do pečiva Castello
  • máslo Pilos (na vymazání)
  • hrubá mouka Castello (na vysypání)
  • 350 g výběrového džemu lesní směs Maribel
  • cukr moučka Castello (na posypání)
  • kulatá pečicí forma (ø 31 cm, výška 4 cm)

POSTUP

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme olej, 400 g bílého jogurtu, oba druhy mouky smíchané s kypřicím práškem a vyšleháme těsto. Nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Pomocí lžíce rozprostřeme na těsto 500 g jogurtu a džem z lesních plodů. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 45 minut. Necháme vychladnout. Nakonec můžeme posypat cukrem moučkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.