Markéta Krajčovičová
Doba přípravy4 hod.

Ořechové škebličky

V Lidl Cukrárně najdete dokonalý recept na jednoduché cukroví – ořechové škebličky podle receptu Markéty Krajčovičové!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Náplň

  • 150 g vlašských ořechů Alesto Fine
  • asi 7,5 g vanilinového cukru Castello
  • 100 g moučkového cukru Castello
  • 3 vejce "M" (1 celé a 2 žloutky)

Škebličky

  • 260 g másla Pilos
  • 260 g hladké mouky Castello (+ na podsypání)
  • 1 vejce "M"
  • 2-3 lžičky vody
  • cukr moučka Castello (na obalení)
  • 15 g vanilinového cukru (na obalení)
  • pečicí papír
  • vykrajovátko (Ø 5 cm)
  • potravinová fólie
  • kuchyňský robot
  • mlýnek na ořechy

POSTUP

Náplň

V míse smícháme mleté ořechy, vanilinový cukr, moučkový cukr, celé vejce a žloutky.

Tip

Příliš tekutou náplň lze zahustit trochou pudinkového prášku.

Škebličky

V robotu smícháme máslo, mouku, vejce a vodu. Rukama zpracované a do folie zabalené těsto vložíme do lednice na 2-3 hodiny odpočinout. Poté znovu zpracujeme a vyválíme na 3-4 mm silnou placku, ze které vykrájíme kolečka. Lžičkou vložíme na každé kolečko náplň a přehneme napůl, aby vznikla škeblička. Narovnáme na pečicím papírem vyložený plech dál od sebe. Pečeme v předehřáté troubě na 145 °C asi 15 minut. Vlažné škebličky obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilinovým cukrem a uložíme do chladu, aby zvláčněly.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU