Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V míse smícháme mleté ořechy, vanilinový cukr, moučkový cukr, 1 celé vejce a 2 žloutky.
Tip: Příliš tekutou náplň lze zahustit trochou pudinkového prášku.
V robotu smícháme máslo, mouku, vejce a vodu. Rukama zpracované a do folie zabalené těsto vložíme do lednice na 2-3 hodiny odpočinout. Poté znovu zpracujeme a vyválíme na 3-4 mm silnou placku, ze které vykrájíme kolečka. Lžičkou vložíme na každé kolečko náplň a přehneme napůl, aby vznikla škeblička. Narovnáme na pečicím papírem vyložený plech dál od sebe. Pečeme v předehřáté troubě na 145 °C asi 15 minut. Vlažné škebličky obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilinovým cukrem a uložíme do chladu, aby zvláčněly.
Znáte to, každý rok běháte z práce do obchodu, z obchodu do kuchyně a z kuchyně rovnou utahaná do postele. Pravidelně říkáte „Za rok už žádné cukroví…