Symbolem Velikonoc jsou – kromě pomlázky pletené z proutí – samozřejmě barevná vajíčka zdobená různými vzory. V průběhu Velikonoc se můžete zúčastnit různých jarmarků či jiných akcí spojených s jejich malováním a zároveň ochutnat mnoho typických velikonočních specialit. Na slavnostním velikonočním stole můžete najít jak masité pokrmy, tak sladké dezerty. Jejich přípravu je potřeba promyslet a začít v předstihu, abyste hned po velikonoční pomlázce mohli zasednout ke stolu plnému nejrůznějších dobrot. Nevíte však, jaké připravit? V Kuchyni Lidlu určitě najdete ty správné recepty.
Často se na velikonoční tabuli objevuje králík. V Kuchyni Lidlu najdete nejen recepty, jak jej připravit, ale rovněž triky Romana Pauluse, ve kterých Vám ukáže, jak vykostit králičí stehna či hřbet a jak naporcovat celého králíka. Díky Kulinářské akademii Lidlu se tedy krok za krok naučíte, jak správně a hlavně šetrně vykostit a naporcovat králíka. Tato dovednost se Vám bude určitě hodit, z celého králíka si tak budete moct připravit několik pokrmů.
Recepty z králičího masa jsou specialitou i našich kuchařů. V Kuchyni Lidlu najdete recepty, jak si připravit králíka, ať už konfitovaného nebo třeba dušeného.
Králík s rozinkami a mandlemi ocení především milovníci lehce nasládlých chutí, kterou pokrmu dodají rozinky. Mandle potom celý pokrm krásně provoní. Tento pokrm v sobě skrývá tolik výrazných chutí, že jako příloha úplně stačí čerstvá bageta nebo jiné pečivo.
Králičí maso si skvěle rozumí také s bílým vínem. Spojení bílého vína a čerstvého rozmarýnu je prostě dokonalé. Maso stačí opéct dozlatova a následně dusit ve vývaru. Příprava tohoto pokrmu není obtížná a zvládne ji i začínající kuchař. Na stole ovšem tento králík bude vypadat jako z té nejlepší restaurace.
Konfitování je francouzský způsob přípravy a uchovávání masa. Maso se zalije tukem (sádlem nebo olejem) a peče několik hodin při nízké teplotě. Takto připravené maso je křehké a šťavnaté. Podívejte se, jak si připravit konfitovaného králíka s bramborovými noky a špenátem. Tento pokrm se skvěle hodí na nadcházející jarní svátky.
Vyzkoušejte rovněž nejnovější recept Romana Pauluse na králíka plněného olivovou nádivkou podávaný s bramborovými noky se zeleninou. Tento pokrm nadchne každého u svátečního stolu.
Velikonoce jsou bohaté i na sladké moučníky. Z kynutého těsta se nejčastěji pečou jidáše – pletence, jejichž tvar má připomínat provaz, na kterém se Jidáš oběsil. O Velikonocích nesmí za žádnou cenu chybět mazanec, který voní máslem a je plný rozinek a ořechů. A sladkého velikonočního zajíčka z tvarohového těsta si určitě také zamilujete.
Co se o Velikonocích podává u Vás? Napište nám do komentářů, co připravujete Vy a také jak Vám chutnaly naše recepty.
Halloweenské dýňové lucerničky jsou sice doménou spíše anglosaských zemí, v posledních letech si ale našly cestu i do českých domácností.
Blíží se Halloween a s ním děsivě dobrá hostina, na kterou se nezapomíná! Proměňte letos klasické menu ve strašidelné, které pobaví, ale i zachutná.
Halloween je především americký svátek, ale zabydluje se i v Evropě. Máme pro vás zábavný způsob, jak si s dětmi užít Halloween tak trochu po česku.