Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Králičí stehna omyjeme, očistíme a vykostíme. Kosti dáme do hrnce se studenou vodou, 1 oloupanou cibulí a divokým kořením (kuličkami nového koření, černého pepře a bobkovými listy). Asi 50 g mrkve, 50 g celeru a 30 g petržele omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky. Přidáme do hrnce a vaříme 2–3 hodiny. Poté scedíme.
Maso rozkrájíme na větší kousky a dáme do misky. Osolíme ho, opepříme a pomoučníme. Poté ho opečeme ze všech stran v hrnci s rozpáleným olivovým olejem. Opečené ho přendáme do misky a do stejného hrnce vložíme na malé kousky nakrájenou mrkev, cibuli a česnek. Přilejeme víno a také přidáme několik větviček tymiánu a rozmarýnu smotaných provázkem. Přilejeme králičí vývar a prohřejeme. Nakonec přimícháme opečená stehna (aby byla rozložená po celém hrnci a dobře se prohřála), přikryjeme pokličkou a dusíme ještě asi 35 minut dle potřeby. Mezitím namočíme rozinky do slivovice a těsně před dokončením je do směsi zamícháme spolu s medem. Nakonec přidáme najemno nasekanou petržel a kostku másla na zjemnění.
Na suché pánvi osmahneme na nudličky nakrájenou slaninu, po chvíli přisypeme mandle zbavené slupky a chvíli orestujeme.
Do hlubokého talíře dáme omáčku s králičími stehny, posypeme lžící slaniny s mandlemi a dokončíme dvěma kolečky bagety osmaženými na olivovém oleji.