Roman Paulus
Doba přípravy4 hod.

Dušený králík s mandlemi a rozinkami

Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a vyzkoušejte recept Romana Pauluse na dušeného králíka s křupavými mandlemi.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4× králičí zadní stehna Čerstvá porce
  • 3× cibule
  • 5 kuliček celého nového koření Mikado
  • 5 kuliček celého černého pepře Mikado
  • 5× bobkových listů Mikado
  • 1,5× mrkve
  • 50 g celeru
  • 30 g petržele
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • hladká mouka Castello
  • olivový olej Primadonna
  • 4× stroužky česneku
  • 150 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • čerstvý tymián
  • čerstvý rozmarýn
  • 250 ml vývaru z králíka
  • 50 g rozinek Belbake
  • slivovice s medem (35%) Alliance
  • 1 polév. lž. medu z lučních květů Marlene
  • čerstvá petržel
  • 1 polév. lž. másla Pilos
  • 100 g anglické slaniny (plátky) Pikok
  • 50 g celých mandlí Gardis
  • francouzská bageta
  • sítko
  • hrnec s poklicí
  • provázek

POSTUP

Králičí vývar

Králičí stehna omyjeme, očistíme a vykostíme. Kosti dáme do hrnce se studenou vodou, 1 oloupanou cibulí a divokým kořením (kuličkami nového koření, černého pepře a bobkovými listy). Asi 50 g mrkve, 50 g celeru a 30 g petržele omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky. Přidáme do hrnce a vaříme 2–3 hodiny. Poté scedíme.

Dušený králík

Maso rozkrájíme na větší kousky a dáme do misky. Osolíme ho, opepříme a pomoučníme. Poté ho opečeme ze všech stran v hrnci s rozpáleným olivovým olejem. Opečené ho přendáme do misky a do stejného hrnce vložíme na malé kousky nakrájenou mrkev, cibuli a česnek. Přilejeme víno a také přidáme několik větviček tymiánu a rozmarýnu smotaných provázkem. Přilejeme králičí vývar a prohřejeme. Nakonec přimícháme opečená stehna (aby byla rozložená po celém hrnci a dobře se prohřála), přikryjeme pokličkou a dusíme ještě asi 35 minut dle potřeby. Mezitím namočíme rozinky do slivovice a těsně před dokončením je do směsi zamícháme spolu s medem. Nakonec přidáme najemno nasekanou petržel a kostku másla na zjemnění.

Slanina s mandlemi

Na suché pánvi osmahneme na nudličky nakrájenou slaninu, po chvíli přisypeme mandle zbavené slupky a chvíli orestujeme.

Servírování

Do hlubokého talíře dáme omáčku s králičími stehny, posypeme lžící slaniny s mandlemi a dokončíme dvěma kolečky bagety osmaženými na olivovém oleji.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU