Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Cibuli a 4 stroužky česneku nakrájíme nadrobno a restujeme v hrnci na troše olivového oleje. Králičí díly rozdělíme na menší kousky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Jakmile je základ orestovaný, přidáme kousky králíka a opékáme na mírném plameni ze všech stran dozlatova. Přidáme sušené švestky nakrájené na menší kousky, čerstvý tymián, povidla, promícháme a podlijeme vínem. Jakmile se odpaří alkohol, podlijeme teplým vývarem nebo vodou tak, aby bylo maso zalité do 2/3. Králíka dusíme na mírném plameni pod pokličkou asi 1,5 hodiny doměkka. Podle potřeby přiléváme teplý vývar nebo vodu i v průběhu dušení. Chvíli před dokončením přidáme kousek másla.
Zeleninu nakrájíme na hranolky a zblanšírujeme ve vroucí osolené vodě. Po asi 3 minutách scedíme, vložíme do zapékací mísy nebo na plech, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Přidáme zbylý česnek nakrájený na plátky, tymián, zlehka promícháme a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 10 minut dozlatova. Před dopečením přidáme kousek másla.
Dušeného králíka podáváme s pečenou kořenovou zeleninou a ozdobíme čerstvou bazalkou.