Markéta Krajčovičová
Doba přípravy30 min.

Velikonoční zajíček

Zajíček je symbolem Velikonoc, proto by neměl chybět ani na velikonoční tabuli. Třeba jako moučník. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
16

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 ml smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 200 g tvarohu Pilos (8,4 % tuku)
  • 150 g krupicového cukru Castello
  • 1 vejce "M"
  • 20 – 40 g vanilinového cukru Castello
  • 50 ml slunečnicového oleje Promienna
  • 250 g hladké mouky Castello
  • 10 g kypřicího prášku do pečiva Castello
  • 50 g lískových oříšků
  • máslo Pilos na vymazání formy
  • hrubá mouka Castello na vysypání formy
  • moučkový cukr Castello na posypání
  • forma ve tvaru zajíce (dlouhá asi 15 cm – těsto vystačí na 4 zajíčky)
  • špejle
  • kuchyňský robot
  • sítko

POSTUP

Těsto

V kuchyňském robotu smícháme tvaroh (případnou tekutinu scedíme), smetanu, cukr, vejce, vanilinový cukr a slunečnicový olej. Přidáme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a na kousky nasekané ořechy a promícháme.

Formu ve tvaru zajíce důkladně vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a naplníme připraveným těstem. Pečeme v předehřáté troubě na 150°C asi 2 minuty. Poté teplotu zvýšíme na 190°C a pečeme asi 15 minut (podle velikosti formiček).

Upečeného zajíčka poznáme pomocí špejle. Píchneme do těsta, pokud se na špejli těsto nenalepí, zajíček je hotový. Po dopečení necháme formu lehce vychladnout a poté zajíčka vyklopíme.

Servírování

Vychladlého zajíčka posypeme pomocí sítka moučkovým cukrem. V pěkně ozdobeném košíčku můžeme použít i jako dekoraci.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.