Boží milosti
Doba přípravy25 min.

Boží milosti

Boží milosti jsou typickým masopustním nebo také velikonočním moučníkem. Ochutnejte sladké smažené sladkosti. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 2 1/4 sklenice hladké mouky Castello
  • 1/2 sklenice mléka Pilos
  • 1/4 sklenice cukru
  • 1 vejce "M"
  • 15 ml vodky
  • 25 g měkkého másla Pilos
  • 1 lžíce rostlinného oleje Promienna
  • 1 1/2 lžičky prášku do pečiva Castello
  • vanilkový cukr Castello
  • špetka soli
  • olej Primadonna nebo sádlo na pečení
  • moučkový cukr Castello na obalení

POSTUP

Smícháme spolu suché přísady: mouku, sůl a prášek do pečiva. Postupně přidáme zbylé přísady a vypracujeme hladké těsto. Necháme asi 1 hodinu odpočívat.

Těsto chvíli zpracováváme na moukou vysypaném válu a vyválíme do tloušťky 2 mm. Nožem nebo rádýlkem vykrojíme obdélníky: asi 2 x 6 cm. Uprostřed dvakrát prořízneme jako u tradičních božích milostí nebo protáhneme konce proříznutými rýhami a vytvoříme spirálovitý tvar.

Smažíme ve velkém množství tuku dozlatova, pak boží milosti osušíme - nejlépe na papírovém ubrousku.

Servírování

Podáváme teplé, obalené v moučkovém cukru.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU