Markéta Krajčovičová
Doba přípravy30 min.

Velikonoční muffiny s ovocem

Upečte si na Velikonoce malé hravé muffiny s ovocem. 
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
12

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 0,75 × hrnku krupicového cukru Castello
  • 0,75 × hrnku polotučného mléka Pilos
  • 0,75 × hrnku oleje Promienna
  • 1 × vanilkový lusk Deluxe
  • 2 × vejce "M"
  • 3 × lžíce Tuzemáku Alliance
  • čerstvé maliny a borůvky
  • 2 × hrnky polohrubé mouky Castello
  • 1 × kypřicí prášek do pečiva Castello

Na ozdobení

  • 250 g mascarpone Lovilio
  • moučkový cukr Castello podle chuti
  • 0,5 × limetky
  • čerstvé maliny a borůvky
  • plech a formy na muffiny

POSTUP

Těsto

Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a pomocí nože vyškrábeme dužinu. Cukr, mléko, olej a dužinu z vanilkového lusku promícháme v misce. Přidáme vejce a opět šleháme. Přilijeme Tuzemák, přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, důkladně promícháme. Pomocí lžíce naplníme formičky na muffiny do výšky asi 2/3. Lehce formou zatřeseme, aby se náplň rovnoměrně rozlila. Navrch poklademe omyté maliny a borůvky. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 20 – 25 minut.

Na ozdobení

Mascarpone smícháme s cukrem (podle chuti). Přidáme kůru a šťávu z omyté limetky a promícháme. Ochucené mascarpone naneseme na vychladlé muffiny. Ozdobíme omytými malinami a borůvkami.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.