Konfitovaný králík s bramborovými noky

play Přehrát video recept
Konfitovaný králík s bramborovými noky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 12×
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

5 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Konfitovaný králík zůstane krásně šťavnatý. Připravte si ho podle receptu kuchynelidlu.cz s bramborovými noky a špenátem.

Tagy

Velikonoce

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Králík

  • 1 × králík Řezníkova čerstvá porce
  • 50 g sůl Kania
  • 6 × větviček čerstvého rozmarýnu
  • 1 × citron (kůra)
  • 2 × palice česneku
  • 10 kuliček nového koření Kania
  • 10 kuliček černého pepře Kania
  • 3 × bobkové listy Kania
  • 500 ml extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 500 ml rostlinného oleje Vita D´or

Příloha

  • 300 g brambor
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 × vejce "M"
  • 1 × žloutek
  • 100 g hrubé mouky Belbake
  • 2 × střední cibule
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 1 × hrst čerstvé petrželky
  • 1 × stroužek česneku
  • 100 g listového špenátu
  • keramický mlýnek s pepřem Kania

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 761 kJ / 1 138 kcal

Bílkoviny

84,90 g

Tuky

67,40 g

Vláknina

4,70 g

Sůl

3,40 g

Sacharidy

48,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Králík

01.Omytého králíka naporcujeme na čtvrtky, vložíme do mísy a dostatečně osolíme (použijeme asi 50 g mořské soli). Přidáme 3 větvičky rozmarýnu, citronovou kůru, rozmačkané stroužky česneku z jedné palice, 5 kuliček černého pepře a 5 kuliček nového koření. Takto připraveného králíka překryjeme fólií a necháme marinovat v lednici minimálně 3–4 hodiny (ideálně přes noc). Poté maso opláchneme, aby nebylo příliš slané a přendáme do pekáče. Králíka znovu ochutíme – přidáme 3 větvičky rozmarýnu, 5 kuliček černého pepře, 5 kuliček nového koření, bobkové listy a celé stroužky česneku z jedné hlavičky. Zalijeme rostlinným a olivovým olejem, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby předehřáté na 130°C. Necháme konfitovat asi 2–3 hodiny (podle velikosti kusů králíka).

Bramborové noky

02.Oloupané a omyté brambory uvaříme ve slané vodě doměkka. Scezené propasírujeme do misky a dochutíme solí podle potřeby. Přidáme vejce a žloutek. Zamícháme a přisypeme hrubou mouku podle potřeby. Těsto poté důkladně zpracujeme na pomoučněném vále. Vzniklé těsto vytvarujeme do podlouhlého knedlíku a rozkrájíme na menší kousky, ze kterých vyválíme nudle. Ty poté vaříme v osolené vroucí vodě asi 3–4 minuty. Jednu cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na rozpálené pánvi na jedné lžíci másla. Scezené noky přidáme k cibuli, lehce orestujeme a dochutíme najemno nasekanou petrželkou.

Špenát

03.Jednu cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na rozpálené pánvi na jedné lžíci másla. Přidáme na plátky nakrájený 1 stroužek česneku. Orestujeme, přidáme omyté listy špenátu, osolíme a opepříme. Krátce restujeme a osušíme na papírovém ubrousku od přebytečného tuku.

Servírování

04.Na talíř naservírujeme orestovaný špenát a bramborové noky. Doprostřed poklademe konfitovaného králíka.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo