Roman Paulus
Doba přípravy5 hod.

Konfitovaný králík s bramborovými noky

Konfitovaný králík zůstane krásně šťavnatý. Připravte si ho podle receptu kuchynelidlu.cz s bramborovými noky a špenátem.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Králík

  • 1 × králík Čerstvá porce
  • 50 g mořské soli v mlýnku Kania
  • 6 × větviček čerstvého rozmarýnu
  • 1 × citron (kůra)
  • 2 × palice česneku
  • 10 kuliček nového koření Mikado
  • 10 kuliček černého pepře Mikado
  • 3 × bobkové listy Mikado
  • 500 ml olivového oleje Biotrend
  • 500 ml rostlinného oleje Promienna

Příloha

  • 300 g brambor
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 1 × vejce "M"
  • 1 × žloutek
  • 100 g hrubé mouky Castello
  • 2 × střední cibule
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 1 × hrst čerstvé petrželky
  • 1 × stroužek česneku
  • 100 g listového špenátu
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • potravinová fólie
  • pekáč s pokličkou
  • sítko
  • vál

POSTUP

Králík

Omytého králíka naporcujeme na čtvrtky, vložíme do mísy a dostatečně osolíme (použijeme asi 50 g mořské soli). Přidáme 3 větvičky rozmarýnu, citronovou kůru, rozmačkané stroužky česneku z jedné palice, 5 kuliček černého pepře a 5 kuliček nového koření. Takto připraveného králíka překryjeme fólií a necháme marinovat v lednici minimálně 3–4 hodiny (ideálně přes noc). Poté maso opláchneme, aby nebylo příliš slané a přendáme do pekáče. Králíka znovu ochutíme – přidáme 3 větvičky rozmarýnu, 5 kuliček černého pepře, 5 kuliček nového koření, bobkové listy a celé stroužky česneku z jedné hlavičky. Zalijeme rostlinným a olivovým olejem, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby předehřáté na 130°C. Necháme konfitovat asi 2–3 hodiny (podle velikosti kusů králíka).

Bramborové noky

Oloupané a omyté brambory uvaříme ve slané vodě doměkka. Scezené propasírujeme do misky a dochutíme solí podle potřeby. Přidáme vejce a žloutek. Zamícháme a přisypeme hrubou mouku podle potřeby. Těsto poté důkladně zpracujeme na pomoučněném vále. Vzniklé těsto vytvarujeme do podlouhlého knedlíku a rozkrájíme na menší kousky, ze kterých vyválíme nudle. Ty poté vaříme v osolené vroucí vodě asi 3–4 minuty. Jednu cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na rozpálené pánvi na jedné lžíci másla. Scezené noky přidáme k cibuli, lehce orestujeme a dochutíme najemno nasekanou petrželkou.

Špenát

Jednu cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na rozpálené pánvi na jedné lžíci másla. Přidáme na plátky nakrájený 1 stroužek česneku. Orestujeme, přidáme omyté listy špenátu, osolíme a opepříme. Krátce restujeme a osušíme na papírovém ubrousku od přebytečného tuku.

Servírování

Na talíř naservírujeme orestovaný špenát a bramborové noky. Doprostřed poklademe konfitovaného králíka.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.