Konfitovaný česnek
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Konfitování je jedním ze způsobů konzervování potravin v tuku, díky tomu mohou být uchovávány delší dobu na chladném místě. Tento způsob tepelného zpracování potravin pochází z francouzské kuchyně a používá se hlavně k přípravě masa, nejčastěji králíka, kachny nebo husy. Tímto způsobem lze ovšem zpracovat i česnek. Roman Paulus vám v tomto díle ukáže, jak připravit konfitovaný česnek a vysvětlí, kde všude jej můžete v kuchyni použít. Díky němu získají vaše pokrmy trochu jiný rozměr. Přesvědčte se sami!

Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Konfitovaný česnek

  • extra panenský olivový olej
  • česnek
  • chilli paprička
  • bobkový list
  • čerstvý rozmarýn

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Olivový olej nalijeme do menšího hrnce a lehce zahřejeme. Přidáme oloupané stroužky česneku, chilli papričku nakrájenou na kolečka, bobkový list a několik větviček rozmarýnu a zahřejeme na 80-90°C. Dávejte pozor, aby se nic nepřipálilo.

02.Následně hrnec vložíme do trouby předehřáté na 90-95 °C a hodinu konfitujeme.

03.Hotový česnek přendáme do uzavíratelné sklenice a dbáme na to, aby byly všechny stroužky důkladně zalité olivovým olejem. Uchováváme v lednici.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo