Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Konfitovaný česnek

Konfitování je jedním ze způsobů konzervování potravin v tuku, díky tomu mohou být uchovávány delší dobu na chladném místě. Tento způsob tepelného zpracování potravin pochází z francouzské kuchyně a používá se hlavně k přípravě masa, nejčastěji králíka, kachny nebo husy. Tímto způsobem lze ovšem zpracovat i česnek. Roman Paulus vám v tomto díle ukáže, jak připravit konfitovaný česnek a vysvětlí, kde všude jej můžete v kuchyni použít. Díky němu získají vaše pokrmy trochu jiný rozměr. Přesvědčte se sami!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Konfitovaný česnek

  • olivový olej
  • extra virgin česnek
  • chilli paprička
  • bobkový list
  • čerstvý rozmarýn
  • menší hrnec
  • uzavíratelná sklenice

POSTUP

Olivový olej nalijeme do menšího hrnce a lehce zahřejeme. Přidáme oloupané stroužky česneku, chilli papričku nakrájenou na kolečka, bobkový list a několik větviček rozmarýnu a zahřejeme na 80-90°C. Dávejte pozor, aby se nic nepřipálilo.

Následně hrnec vložíme do trouby předehřáté na 90-95 °C a hodinu konfitujeme.

Hotový česnek přendáme do uzavíratelné sklenice a dbáme na to, aby byly všechny stroužky důkladně zalité olivovým olejem. Uchováváme v lednici.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU