Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kůže s nožičkami vaříme 1,5–2 hodiny do měkka, aby šly promáčknout prstem.
Použijeme ovar z plece, kolena a jazyku.
Tip: Jak na ovar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
V mlýnku nameleme stroužky česneku, syrová játra a vařené vepřové kůže.
Následně z kotle vyndáme ovar – vařený jazyk, plec a koleno. Jazyk oloupeme a spolu s ostatním masem nakrájíme na kusy velké asi 3 cm. Přendáme do mísy s mletými syrovými játry, česnekem a vařenými kůžemi. Ochutíme majoránkou, solí a pepřem. Přidáme vývar z nožiček a kůží a důkladně promícháme.
Směs naplníme do střeva na tlačenku, kde jsme předem zavázali jeden konec a následně zavážeme i druhý konec. Snažíme se, aby ve střevě nebyl žádný vzduch.
Vaříme v kotli při 80 °C asi 2 hodiny.
Uvařenou tlačenku necháme asi 30 minut vychladnout, následně ji otočíme, aby se maso, tuk a koření rovnoměrně rozprostřely. Zároveň špendlíkem propícháme místa s bublinami, aby unikl vzduch a necháme vychladnout. Při chladnutí můžeme několikrát otočit.
Krájíme až po úplném vychlazení v lednici a podáváme s čerstvým chlebem, octem, čerstvě namletým pepřem a cibulí.