Doba přípravy1 hod. 30 min.

Špaldové rohlíky

Znáte něco lepšího než čerstvě upečený rohlík s máslem? My ano – je to čerstvě upečený DOMÁCÍ rohlík s máslem! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na domácí špaldové rohlíky, které hravě zvládne prakticky každý. Zjistíte, jak správně nachystat kynuté těsto i jak vytvarovat rohlíky ze srolovaného plátu těsta ve tvaru trojúhelníku. Po troše geometrie stačí rohlíčky už jenom potřít vodou a posypat vším, co máte rádi - hrubozrnnou solí, kmínem, mákem anebo třeba sezamem!



SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
14

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

na 14 rohlíků

  • 500 g celozrnné špaldové mouky + na podsypání
  • 60 g vepřového sádla
  • 21 g čerstvého droždí
  • 1 káv. lžič. krupicového cukru
  • 1 káv. lžič. soli
  • 320 g plnotučného mléka
  • hrubozrnná sůl
  • celý kmín

POSTUP

Mouku, změklé sádlo, rozdrobené droždí, cukr, sůl a vlažné mléko 10 minut zpracováváme v robotu do hladkého těsta. Následně přikryjeme utěrkou a necháme nakynout do zdvojnásobení.

Tip: Pro klasické rohlíky špaldovou mouku nahraďte hladkou pšeničnou.

Nakynuté těsto krátce zpracujeme a rozdělíme na 14 bochánků o hmotnosti 75-80 g. Krátce (minutku) je necháme odpočinout a na lehce pomoučněné pracovní ploše vyválíme z každého kousku tenký trojúhelník s jedním delším koncem. Zarolujeme do tvaru rohlíku, lehce zahladíme, zatočíme a přemístíme na plech. Vytvarované rohlíky přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut nakynout.

Nakynuté rohlíky potřeme studenou vodou, posypeme kmínem a hrubozrnnou solí. Pečeme v troubě rozpálené na 220 °C asi 12 minut dozlatova.

Pečivo necháme před jídlem alespoň částečně vychladnout.

Tip: Stejným způsobem připravíte i křupavé housky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU