Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Kakaové pracny

Existují druhy cukroví, které jsou nejlepší, když je připravíte zhruba tak měsíc před Štědrým dnem, aby stihly hezky změknout. Mezi takové patří i kakaové pracny, na které natočil video recept šéfkuchař Roman Paulus. Jedná se o snadné cukroví, se kterým vám s klidem pomůžou i vaše děti. Naučíte se vypracovat jednoduché těsto a když ho vydržíte celou noc neuždibovat, postačí ho už jen vmačkat do vymaštěných formiček a krátce upéct.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 260 g máslo
  • 250 g krupicový cukr
  • 50 g holandské kakao
  • 1 × žloutek
  • 120 g lískové ořechy
  • 350 g polohrubá mouka
  • sádlo na vymazání

POSTUP

Lískové ořechy rozmixujeme najemno, případně již koupíme nasekané.

Do mísy nandáme změklé máslo, cukr, kakao, žloutek, nasekané lískové ořechy a mouku. Pomocí kuchyňského robotu připravíme drobivé těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici odležet alespoň 2 hodiny (ideálně přes noc).

Druhý den sádlem vymažeme čisté formičky na pracny a do každé nandáme trochu těsta.

Tip: Některé formičky vyžadují vymazání a jiné potřebují být naopak úplně čisté. Vyzkoušejte, jak vaše formičky fungují nejlépe, aby cukroví šlo dobře vyklopit.

Formičky nandáme na plech a pečeme v troubě rozehřáté na 165 °C asi 15 minut na program horkovzduch.

Upečené pracny necháme krátce vychladnout a ještě teplé je obalíme v moučkovém cukru.

Tip: Do moučkového cukru zkuste přidat balíček vanilkového cukru.

Pracny pečeme 4 týdny před Vánoci, skladujeme uzavřeném boxu v chladu a temnu a spotřebujeme do 5-6 týdnů. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU