Vejce uvaříme natvrdo a necháme lehce vychladnout ve studené vodě.
Tip: Jak správně uvařit vejce natvrdo se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Do větších misek naplníme různá potravinová barviva. Ke každému přidáme vodu a 1 lžíci octa.
Vařená vejce jemně poklepeme, aby popraskala skořápka, ale neloupeme. Popraskaná vejce vložíme do misek s vodou a barvivy, zcela je ponoříme do tekutiny a minimálně 3 hodiny (nejlépe přes noc) je necháme odležet.
Po této době je opláchneme a oloupeme. Na povrchu bílku se vytvoří nepravidelná barevná pavučina. Vejce na protilehlých koncích podle videa seřízneme, aby půlky dobře stály, a podélně rozřízneme.
Tip: Pokud vejce seříznete moc a vytvoříte díru, vyložte ji zevnitř uříznutým bílkem ještě před plněním.
Žloutky vyjmeme, vložíme do mísy se změklým máslem, osolíme, opepříme, dle chuti přidáme chilli, mletou papriku a majonézu. Vyšleháme do pěny.
Tip: Pokud je konzistence moc hustá, přidejte více majonézy.
Směs přendáme do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou a naplníme důlky v obarvených bílcích. Dozdobíme nadrobno nakrájenými paprikami, pažitkou a lístky petržele.
Tip: Zapojte děti a na naplněných vajíčkách vytvořte ze zeleniny děsivé obličeje. Použijte klidně i oříšky, semínka nebo olivy.
Orientační nutriční hodnoty (1 naplněná polovina): 92 kcal, 4 g bílkovin, 1 g sacharidů, 8 g tuků.