Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Halloweenská ďáblova vejce

Správná halloweenská párty si zaslouží i parádní a stylové občerstvení. Vyzkoušejte proto připravit ďáblova vejce podle receptu Romana Pauluse. Ten natočil návod na plněná vejce, která nejenom skvěle chutnají, ale také se svým vzhledem výborně hodí na strašidelný večírek. Trik spočívá ve správném popraskání skořápky vařených vajec a potravinářském barvivu. Kromě toho se naučíte také namixovat výbornou náplň ze žloutků, másla a trošky chilli koření. Pokud vám navíc nějaká po plnění zbude, můžete ji využít i jako pomazánku na jednohubky. Nakonec stačí vejce jen ozdobit bylinkami a zeleninou a přivítat první hosty.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 12 × vejce “M”
  • potravinářské barvivo
  • 3 × lžíce ocet
  • 100 g máslo
  • sůl
  • pepř
  • mleté chilli
  • 5 g mletá paprika
  • 3 × lžíce majonéza
  • 40 g čerstvá zelená paprika
  • 40 g čerstvá žlutá paprika
  • 40 g čerstvá červená paprika
  • na ozdobu pažitka
  • 1 × snítka petržel

POSTUP

Vejce uvaříme natvrdo a necháme lehce vychladnout ve studené vodě.

Tip: Jak správně uvařit vejce natvrdo se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Do větších misek naplníme různá potravinová barviva. Ke každému přidáme vodu a 1 lžíci octa. 

Vařená vejce jemně poklepeme, aby popraskala skořápka, ale neloupeme. Popraskaná vejce vložíme do misek s vodou a barvivy, zcela je ponoříme do tekutiny a minimálně 3 hodiny (nejlépe přes noc) je necháme odležet.

Po této době je opláchneme a oloupeme. Na povrchu bílku se vytvoří nepravidelná barevná pavučina. Vejce na protilehlých koncích podle videa seřízneme, aby půlky dobře stály, a podélně rozřízneme. 

Tip: Pokud vejce seříznete moc a vytvoříte díru, vyložte ji zevnitř uříznutým bílkem ještě před plněním.

Žloutky vyjmeme, vložíme do mísy se změklým máslem, osolíme, opepříme, dle chuti přidáme chilli, mletou papriku a majonézu. Vyšleháme do pěny.

Tip: Pokud je konzistence moc hustá, přidejte více majonézy.

Směs přendáme do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou a naplníme důlky v obarvených bílcích. Dozdobíme nadrobno nakrájenými paprikami, pažitkou a lístky petržele.

Tip: Zapojte děti a na naplněných vajíčkách vytvořte ze zeleniny děsivé obličeje. Použijte klidně i oříšky, semínka nebo olivy.

Orientační nutriční hodnoty (1 naplněná polovina): 92 kcal, 4 g bílkovin, 1 g sacharidů, 8 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.