Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Kuřecí nugetky se salátem, jahodami a pomazánkou z fety

 Horkovzdušná fritéza je takový malý zázrak v kuchyni, ve kterém připravíte spoustu chutných jídel s minimem oleje. Jedním takovým jsou i kuřecí nugetky se sýrem Grana Padano podle receptu Romana Pauluse. Kuřecí nugety připravuje z mletého masa a podává je s netradičním salátem – kombinuje v něm avokádo a jahody. Na tom všem si pochutnáte ještě s pomazánkou ze sýru feta.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Nugetky:

  • 400 g mleté kuřecí maso XXL Řezníkova čerstvá porce
  • 2 × lžíce sekaná pažitka
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 50 g tvrdý sýr Grana Padano Italiamo
  • na obalování strouhanka Belbake

Sýrová pomazánka:

  • 200 g feta sýr Milbona
  • 1 × stroužek česnek
  • 2 × lžíce voda
  • 200 g čerstvý sýr Palouček Pilos
  • 2 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna

Salát:

  • 200 g okurka
  • 1 × avokádo
  • 1 × červená cibule
  • 1 × hrst čerstvá bazalka
  • 200 g cherry rajčata
  • 100 g jahody
  • 1 × citron (šťáva)
  • 1 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × lžíce jahodové balsamico Italiamo

POSTUP

Nugetky:

Mleté maso, pažitku, sůl, pepř, dle chuti chilli a nastrouhaný sýr smícháme dohromady. Ze vzniklé hmoty vytvarujeme nugetky, které obalíme ve strouhance a smažíme v horkovzdušné fritéze rozehřáté na 180 °C asi 15 min.

Tip: Hotovou nugetku rozlomte a vyzkoušejte. Pokud vám přijde málo propečená, pár minut přidejte.

Sýrová pomazánka:

Sýr nadrobíme, česnek nastrouháme a obojí vložíme do nádoby. Zředíme vodou, olejem, ochutíme Paloučkem a rozmixujeme dohladka.

Tip: Stejnou pomazánku můžete použít i ke svačině na chleba.

Salát:

Ovoce i zeleninu dobře omyjeme. Okurky i se slupkou nakrájíme na široké proužky, avokádo oloupeme a nakrájíme na kostky, cibuli na nudličky, rajčata na poloviny a jahody na menší kousky.

Vše pomícháme v míse, ochutíme lístky bazalky, citronovou šťávou, olejem, solí a pepřem. Promícháme a necháme krátce odležet. 

Tip: Jak snadno oloupat a vypeckovat avokádo zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Servírování:

Vzniklou pomazánku natřeme na talíře a doprostřed nandáme salát. Dokončíme kuřecími nugetkami, zastříkneme krémovým balsamicem a ozdobíme lístkem bazalky.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 749 kcal, 37 g bílkovin, 33 g sacharidů, 52 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.