Kuchyně
Řecká, Zdravá
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Horkovzdušná fritéza je takový malý zázrak v kuchyni, ve kterém připravíte spoustu chutných jídel s minimem oleje. Jedním takovým jsou i kuřecí nugetky se sýrem Grana Padano podle receptu Romana Pauluse. Kuřecí nugety připravuje z mletého masa a podává je s netradičním salátem – kombinuje v něm avokádo a jahody. Na tom všem si pochutnáte ještě s pomazánkou ze sýru feta.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 751 kJ / 657 kcal
Bílkoviny
42,10 g
Tuky
42,30 g
Vláknina
5,20 g
Sůl
2,60 g
Sacharidy
28,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mleté maso, pažitku, sůl, pepř, dle chuti chilli a nastrouhaný sýr smícháme dohromady. Ze vzniklé hmoty vytvarujeme nugetky, které obalíme ve strouhance a smažíme v horkovzdušné fritéze rozehřáté na 180 °C asi 15 min.
Hotovou nugetku rozlomte a vyzkoušejte. Pokud vám přijde málo propečená, pár minut přidejte.
02.Sýr nadrobíme, česnek nastrouháme a obojí vložíme do nádoby. Zředíme vodou, olejem, ochutíme Paloučkem a rozmixujeme dohladka.
Stejnou pomazánku můžete použít i ke svačině na chleba.
03.Ovoce i zeleninu dobře omyjeme. Okurky i se slupkou nakrájíme na široké proužky, avokádo oloupeme a nakrájíme na kostky, cibuli na nudličky, rajčata na poloviny a jahody na menší kousky.
04.Vše pomícháme v míse, ochutíme lístky bazalky, citronovou šťávou, olejem, solí a pepřem. Promícháme a necháme krátce odležet.
Jak snadno oloupat a vypeckovat avokádo zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
05.Vzniklou pomazánku natřeme na talíře a doprostřed nandáme salát. Dokončíme kuřecími nugetkami, zastříkneme krémovým balsamicem a ozdobíme lístkem bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT