Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Slitou cizrnu vložíme do mixéru a dobře rozmixujeme spolu s trochou nálevu, sezamovou pastou, nadrobno nasekaným česnekem, citronovou šťávou, římským kmínem, 50 ml olivového oleje, ledovou vodou, solí a pepřem.
Tip: Pokud si budete vařit sušenou cizrnu doma, nezapomeňte ji den předem namočit a do vody přidat trochu jedlé sody.
V pánvi s 50 ml rozpáleného olivového oleje zpěníme na plátky nakrájený česnek a proužky citronové kůry. Vypneme plamen a přidáme i nasekanou petržel.
Servírujeme v misce přelité česnekovo-citronovým olejem a podáváme spolu s pita chlebem nebo špalíčky zeleniny.
V servírovací misce, můžeme hummus, ještě dokončit olivovým olejem, v kterém jsme krátce orestovali česnek a citronovou kůru.
Nakonec posypeme nahrubo pokrájenou velkolistou petrželí. Podáváme s pita chlebem nebo zeleninou nakrájenou na hranolky.