Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Základní hummus

Základní hummus je po právu jedním z nejoblíbenějších jídel v orientální kuchyni. Připravuje se jednoduše, je vhodný pro vegetariány i vegany a dopřát si ho můžete na stovky různých způsobů. Šéfkuchař Roman Paulus vás provede jeho přípravou. Je to opravdu snadné – kromě naložené cizrny a tahini pasty (kterou si můžete připravit také domácí) budete potřebovat už jenom česnek, citron, římský kmín a olivový olej (případně sůl a pepř na dochucení). Hummus si pak můžete dát jen tak s (pita) chlebem, případně ho servírovat s nakrájenou zeleninou jako originální a zdravé jednohubky.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Hummus

  • 400 g vařené cizrny + 30 ml nálevu
  • 3 polév. lž. sezamové pasty tahini
  • 2× stroužky česneku
  • 1× bio citron (šťáva)
  • 1 káv. lžič. lžičky římského kmínu
  • 50 ml olivového oleje
  • 60 ml ledové vody
  • sůl
  • pepř

Servírování

  • 50 ml olivového oleje
  • 1× bio citron (kůra)
  • 2× stroužky česneku
  • listová petržel
  • pita chléb

POSTUP

Hummus:

Slitou cizrnu vložíme do mixéru a dobře rozmixujeme spolu s trochou nálevu, sezamovou pastou, nadrobno nasekaným česnekem, citronovou šťávou, římským kmínem, 50 ml olivového oleje, ledovou vodou, solí a pepřem.

Tip: Pokud si budete vařit sušenou cizrnu doma, nezapomeňte ji den předem namočit a do vody přidat trochu jedlé sody.

Servírování:

V pánvi s 50 ml rozpáleného olivového oleje zpěníme na plátky nakrájený česnek a proužky citronové kůry. Vypneme plamen a přidáme i nasekanou petržel.

Servírujeme v misce přelité česnekovo-citronovým olejem a podáváme spolu s pita chlebem nebo špalíčky zeleniny.

V servírovací misce, můžeme hummus, ještě dokončit olivovým olejem, v kterém jsme krátce orestovali česnek a citronovou kůru.

Nakonec posypeme nahrubo pokrájenou velkolistou petrželí. Podáváme s pita chlebem nebo zeleninou nakrájenou na hranolky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU